15/11/2019 Geplaatst

Gevestigd in

Nederland

Algemene informatie

Branche

Detailhandel Food

Soort bedrijf

Slijterij

Rechtsvorm

Eenmanszaak

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 250.000 - € 500.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

De aangeboden onderneming betreft een volledig in eigendom opererende wijnhandel (bestaat meer dan 125 jaar) met focus op eigen import van kwaliteitswijnen uit De Oude Wereld. Het bedrijf opereert als puur Nederlandse speler in een internationaal speelveld van wijnproducenten.  


Activiteiten van het bedrijf

De activiteiten zijn onder meer inkoop, advisering, proeverijen, voorraadbeheer, wijnabonnementen en verkoop. Ongeveer 20 tot 25% van de omzet betreft wijnabonnementen en staan garant voor een substantiële inkooppotentie en reputatie bij wijnproducenten, de rest is samen te vatten als losse verkoop. Bijna 50% hiervan wordt geleverd aan horeca ondernemingen en de overige aan de particuliere markt. De wijnabonnementen zijn (deels) vooruit gefactureerde herhaalomzet.  


Onderscheidend vermogen

Deze onderneming draait in eigen beheer met geen vast personeel waarbij elke activiteiten separaat en naar behoefte wordt ingekocht. De enige vaste contracten zijn die voor webhosting, telefonie en email.  


Overig

De bedrijfsexploitatie (omvattende de wijnvoorraad, handelsnaam, wijnabonnementen, website en goodwill) wordt middels een activa/passiva transactie verkocht.  


Gerenommeerde wijnhandel
Regio
Nederland
Branche
Detailhandel Food
Type
Te koop aangeboden
Omzet
250.000 - 500.000
Overname
N.o.t.k.