Profiel nr. 72624

Unieke schoenenwinkel incl. internationale webshops (nichemarkt) in hartje Amsterdam (O.G. bespreekbaar)

12/11/2019 Geplaatst

Gevestigd in

Noord-Holland

Ook interessant voor

  • Noord-Nederland
  • Oost-Nederland
  • Midden-Nederland
  • Zuid-Holland
  • Zuid-Nederland

Algemene informatie

Branche

Detailhandel Non-Food

Soort bedrijf

Schoenendetailhandel

Rechtsvorm

VOF

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname
  • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 250.000 - € 500.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

Het betreft een schoenenwinkel met webshops en aanwezigheid op marketplaces/platforms, die zich bezighoudt met de verkoop van luxe schoenen in kleine en grote maten voor zowel dames als heren, gevestigd in het centrum van Amsterdam.   

Het bedrijf bestaat inmiddels 60 jaar en heeft in die tijd een grote, vaste en zeer loyale klantenkring opgebouwd. De winkel beschikt over een klantenbestand van 22.000 adressen en ongeveer 8.000 (nationale en internationale) emailadressen. 


Activiteiten van het bedrijf

De onderneming houdt zich bezig met het ontwerpen, exclusief laten produceren, importeren en verkopen van luxe dames en herenschoenen in kleine en grote maten onder eigen merk. Deze exclusieve schoenen worden gemaakt in Europese fabrieken.   

De verkoop vindt enerzijds plaats vanuit de winkel in Amsterdam en anderzijds sinds 2001 ook vanuit twee webshops voor de Nederlands, Belgische en Internationale markt (Engelstalig). Deze webshops zorgen momenteel zelfs voor 70% van de omzet. Ook vindt er verkoop plaats vanaf zakelijke platforms.


Onderscheidend vermogen

Het bedrijf bevindt zich in een dubbele nichemarkt, door aan de ene kant het leveren van unieke schoenen die nergens anders te krijgen zijn en aan de andere kant het produceren van speciale maten schoenen onder eigen merk.   

Het bedrijf beschikt door de 60 jaar ervaring met de fabricage, over uitgebreide, specifieke knowhow voor deze niches.   

Op productniveau onderscheidt het bedrijf zich door de stijlvolle zakelijke schoenen die zij produceren voor speciale maten. Hierin is zowel nationaal als internationaal een grote naamsbekendheid opgebouwd en dat zorgt voor een grote klantenkring binnen de (internationale) zakenwereld van Singapore tot Los Angeles en van Australië tot U.K. Er is hier nog erg veel potentieel aanwezig om dit verder uit te bouwen.  

De webshops beschikken verder over zeer goede SEO-posities, waardoor zij organisch wereldwijd steevast in de top 3 van zoekresultaten verschijnen op diverse relevante zoekwoorden.


Overig

Reden van overname is het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd door de ondernemers en het gebrek aan opvolging. Dit bedrijf is ideaal voor een strategische partij die haar aanbod uit wil breiden met deze nicheproducten. Daarnaast is het zeer interessant voor een (startende) ondernemer die op zoek is naar een goedlopend instapklaar bedrijf in de modebranche. Gezien de steeds stijgende omzet van de webshops is dit bedrijf ook heel goed zonder fysieke winkel te runnen. 

Voor overname is een minimale eigen inbreng vereist van € 70.000,-.  Het is bespreekbaar om het woon/winkelpand, waar de winkel in gevestigd is, op eigen grond (geen erfpacht) eventueel over te nemen. 


Unieke schoenenwinkel incl. internationale webshops (nichemarkt) in hartje Amsterdam (O.G. bespreekbaar)
Regio
Noord-Holland
Branche
Detailhandel Non-Food
Type
Te koop aangeboden
Omzet
250.000 - 500.000
Overname
N.o.t.k.