Profiel nr. 72621

Portefeuille content- en uitgeverijproducten (in print)

12/11/2019 Geplaatst

Gevestigd in

West-Nederland

Ook interessant voor

  • Noord-Nederland
  • Oost-Nederland
  • Midden-Nederland
  • Zuid-Nederland

Algemene informatie

Branche

Dienstverlening

Soort bedrijf

Uitgeverijen

Rechtsvorm

VOF

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 250.000 - € 500.000

Indicatie overnamebedrag

€ 250.000 - € 500.000

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

Wegens heroriëntatie en behoefte aan focus op twee nieuwe zakelijke uitdagingen biedt een uitgeverij haar portefeuille van uitgeverijproducten (in print) aan.

De portefeuille bestaat uit een klein aantal titels die deels in eigen beheer worden uitgegeven en deels bestaat uit uitgaven die in opdracht worden uitgebracht. Het zijn allemaal printuitgaven. De jaarlijkse omzet bedraagt in 2019 ongeveer € 266.000 met een gemiddelde marge van rond de 45%. Alle huidige opdrachten en eigen uitgaven zullen in 2020 worden gecontinueerd en momenteel lopen er twee serieuze offertetrajecten bij potentiële nieuwe opdrachtgevers.

Als gevolg van de strategische keuze besteedt de onderneming vrijwel alles uit, waaronder vormgeving, drukkerij, tekstschrijven en fotografie. De eigenaren richten zich op het accountmanagement, de concepten en de kwaliteitscontrole. De gemiddelde tijdsbesteding per week voor de beide vennoten bedraagt 24 respectievelijk 12 uur per week. Er is verder geen personeel in dienst.


Activiteiten van het bedrijf

De huidige onderneming is gevestigd in een eigen kantoorpand. Het is goed mogelijk om de portefeuille over te dragen , zonder de verplichting tot huur of koop van het huidige bedrijfspand. Er zijn geen andere activa of passiva die ter overname worden aangeboden. De overname betreft alle relevante contracten, klant- en leveranciersgegevens, afsprakenhistorie en een externe harde schijf met daarop de concepten, de huisstijlen en alle historische producties.

De portefeuille biedt goede perspectieven en synergievoordelen voor een uitgeverij of onderneming die zich specialiseert in content en creatie, welke opzoek is naar uitbreiding van haar aanbod van titels en klantengroep. Synergievoordelen zijn eenvoudig te realiseren, afhankelijk van de wijze waarop de gegadigde haar eigen dienstverlening momenteel heeft ingericht.


Overig

De huidige eigenaar en zijn vrouw zijn bereid mee te werken aan een goede en soepele overdracht van de portefeuille aan de koper.

Het betreft een activa passiva transactie vanuit een bestaande vennootschap onder firma. Na ondertekening van een geheimhoudingsovereenkomst wordt meer informatie beschikbaar gesteld.


Portefeuille content- en uitgeverijproducten (in print)
Regio
West-Nederland
Branche
Dienstverlening
Type
Te koop aangeboden
Omzet
250.000 - 500.000
Overname
250.000 - 500.000

Dit profiel is door de gebruiker On-hold geplaatst. Er kan op dit moment niet op gereageerd worden.