Profiel nr. 72601

Portefeuille handelsactiviteit suikervervangers

12/05/2020 Geplaatst

Gevestigd in

Nederland

Algemene informatie

Branche

Groothandel

Soort bedrijf

Groothandel food

Rechtsvorm

Eenmanszaak

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Groeiend

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 250.000 - € 500.000

Indicatie overnamebedrag

€ 250.000 - € 500.000

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

Wegens heroriëntatie en behoefte aan een nieuwe uitdaging biedt een handelsbedrijf haar bedrijfsactiviteiten aan, inclusief de actuele voorraad per overnamedatum.

De portefeuille betreft consumables in de vorm van suikervervangers. Hiermee speelt het bedrijf in op de groeiende markt van gezonde voeding en alternatieven voor suiker. De toepassingen variëren van gebruik in bakproducten, sauzen, marinades en kookproducten alsook in warme en koude dranken.


Activiteiten van het bedrijf

Het totale assortiment bestaat inmiddels uit 17 producten (en daarbinnen meerdere smaken), welke allemaal worden geleverd door een fabrikant in China. Met deze fabrikant is een exclusief contract gesloten voor de handelsactiviteiten in de gehele Benelux. De fabrikant levert de producten inclusief verpakking en het contract kan worden overgenomen door de nieuwe eigenaar. Binnen het huidige contract kan de productie en levering nog sterk worden uitgebreid. De fabrikant garandeert een hoge kwaliteitsstandaard, welke nodig is voor de Nederlandse markt. Onder meer voldoet de producent volledig aan de voorwaarden die HACCP stelt.

Verkoop van de producten vindt plaats via de eigen webshop, shop-platforms van derden, via de groothandel en aan een aantal grote winkelketens in Nederland en België. De handling en transport is momenteel uitbesteed aan een handlingbedrijf in het zuiden van Nederland. Verwacht wordt dat de omzet in 2019 zal uitkomen rond € 433.000. De marge op producten variëren van 22% tot 85%, afhankelijk van het product en het verkoopkanaal.


Onderscheidend vermogen

De overname betreft eveneens de actuele voorraad per overnamedatum. Deze voorraad bevindt zich bij het handlingbedrijf en heeft een omvang die voor de onderneming een snelle levertijd mogelijk maakt. Er zijn geen incourante voorraden aanwezig, wat de overnemende partij in staat stelt om de leveringen te garanderen. Aan een aantal winkelbedrijven wordt op bestelling geleverd, waarbij de levertijd ongeveer 10 tot 12 weken bedraagt. Het vervoer vindt per containerschip plaats.

De onderneming biedt goede perspectieven en synergievoordelen voor een (groot) handelsbedrijf dat opzoek is naar uitbreiding van haar assortiment en klantengroep en zich beweegt om de groeiende markt van gezonde voeding.

De huidige eigenaar is bereid mee te werken aan een goede en soepele overdracht van de portefeuille aan de koper.

Het betreft een activa passiva transactie vanuit een bestaande eenmanszaak. Na ondertekening van een geheimhoudingsovereenkomst wordt meer informatie beschikbaar gesteld.


Portefeuille handelsactiviteit suikervervangers
Regio
Nederland
Branche
Groothandel
Type
Te koop aangeboden
Omzet
250.000 - 500.000
Overname
250.000 - 500.000

Dit profiel is door de gebruiker On-hold geplaatst. Er kan op dit moment niet op gereageerd worden.