08/04/2020 Geplaatst

Gevestigd in

Utrecht

Ook interessant voor

  • Gelderland
  • West-Nederland

Algemene informatie

Branche

Industrie

Soort bedrijf

Houtverwerkende industrie

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Nader te bepalen

Levensfase onderneming

Groeiend

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 500.000 - € 1.000.000

Indicatie overnamebedrag

€ 250.000 - € 500.000

Resultaat voor belasting

€ 0 - € 100.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

De ondernemer is in 1998 gestart met een aannemingsbedrijf. De Timmerfabriek is gestart in 2006 en was daar een onderdeel van. Het bedrijf liep redelijk goed totdat in 2014 en 2015 door de crisis de omzet drastisch daalde. In 2016 het aannemingsbedrijf gesaneerd en is doorgegaan met de Timmerfabriek. Vanaf 2012 kwam daar de nicheproductie bij. De niche is op dit moment circa 50% van de omzet en groeit sterk. .


Activiteiten van het bedrijf

De onderneming exploiteert een timmerfabriek en een nicheshop in Utrecht. De exploitatie bestaat enerzijds uit de productie en verkoop van kozijnen, (draaikiep)ramen, deuren, lijstwerk en trappen voor bedrijven en particulieren in de woningbouwsector (de Timmerfabriek)  en anderzijds de productie en verkoop van niche producten met bijbehorende benodigdheden (de nicheshop). De ideale klant voor de timmerfabriek is de klant die maatwerk in kleine volumes afneemt.  Het kantenbestand is vast met een stabiel omzetniveau. De nicheshop zorgt er ook voor dat de leegloop in de timmerfabriek geminimaliseerd wordt. De verkoop van het niche product heeft internet verkoop als basis en groeit sterk. Het niche produkt heeft een seizoenskarakter. Het seizoen loopt van februari tot oktober.  


Onderscheidend vermogen

Het onderscheidend vermogen van het bedrijf wordt bepaald door het niche product. Het bedrijf is feitelijk marktleider op dat terrein. Door de digitale verkoop is de niche toekomstbestendig en er zijn goede groeimogelijkheden zowel in Nederland als België. De timmerfabriek onderscheidt zich door ten opzichte van de barnche minimale leegloop doordat de niche produkten welke seizoensgebonden zijn op voorraad kunnen worden geproduceerd.


Overig

De koper is een ondernemer/onderneming die een Timmerfabriek met de nicheshop ambieert. Dit kunnen één of meerdere personen zijn maar ook bijv. een aannemingsbedrijf dat zijn dienstverlening wil uitbreiden, waardoor de afhankelijk van derden wordt verminderd. Verkoper wenst bij verkoop van aandelen het eigen vermogen per 31-12-2019  plus een goodwillsom te ontvangen. Bij een activa/passiva transactie dient de boekwaarde  is de vraagprijs de boekwaarde van het inventaris, de inkoopwaarde van de voorraden plus een netto goodwillsom.  De RC schuld aan de aandeelhouder per 31-12-2019 zal ook door de koper dienen te worden afgelost.

De totale investering voor de koper is tussen de € 450-500.000,-.


Timmerfabriek met Niche productie
Regio
Utrecht
Branche
Industrie
Type
Te koop aangeboden
Omzet
500.000 - 1.000.000
Overname
250.000 - 500.000