Profiel nr. 72224

Uniek baby/kindermerk met exponentiële groei

06/09/2019 Geplaatst

Gevestigd in

Locatie anoniem

Algemene informatie

Branche

Detailhandel Non-Food

Soort bedrijf

Baby- en kindermode

Rechtsvorm

VOF

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Groeiend

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname
  • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 100.000 - € 250.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

Het betreft de verkoop, dan wel de gedeeltelijke verkoop, van een bijzonder mooi en met Awards bekroond merk in slaap- verzorgings- en speelproducten voor kinderen van 0-11 jaar.

Bewezen exponentiële groei. Eigen unieke designs, hoogwaardige materialen. Ontwikkeld volgens de Europese richtlijnen voor baby/kinderveiligheid. Benelux geregistreerd product, Europees geregistreerde merknaam. Onderscheiden met 3 Awards. Ruim 27.000 social media fans. Verkoop aan gerenommeerde on- en offline baby/kinderspeciaalzaken in Nederland, België en een aantal landen buiten Europa. Verkoop aan consumenten via de webshop van het merk zelf.

De leveranciers van de materialen en de confectieateliers waarvan gebruik wordt gemaakt zijn gevestigd in Europa.  


Activiteiten van het bedrijf

Uniek en onderscheidend merk dat op basis van feedback van ouders en verzorgers producten op de markt brengt die vernieuwend en onderscheidend zijn op tenminste 1 van de volgende vlakken: kwaliteit, stijl en gebruiksgemak.

Het bedrijf staat aan de vooravond van een stevige (internationale) groei, mits er een grotere focus komt op Sales. Gebleken is dat door de tijd en energie die het kost om het bedrijf op te bouwen en het verder te laten groeien, er niet voldoende ruimte overblijft voor de creativiteit die de eigenaren graag in een bedrijf stoppen. Dat, en de behoefte aan een betere work/life balance, heeft hen doen besluiten op zoek te gaan naar een partij die het bedrijf geheel of gedeeltelijk over wil nemen. Een (gevestigde) partij die bereid is te investeren en/of schaalvoordelen (met name op het gebied van Sales) kan behalen.


Onderscheidend vermogen

Het mooie basis klantenbestand, de jaarlijkse groei van 60% (vanaf de lancering van het merk in 2016), een gemiddelde klanttevredenheid van 9.6, de innovatieve, kwalitatief hoogwaardige en met Awards onderscheiden producten, de betrouwbare leveranciers, de scherpe inkoopprijzen en de daaruit voortvloeiende mooie marges, maken dit bedrijf een unieke speler in de markt. Deze USP’s kunnen verder uitgenut worden, in Nederland maar vooral ook daarbuiten om op korte termijn tot een verdere groei van de omzet en winst te komen.


Overig

Het bedrijf heeft geen werknemers in dienst. De beide eigenaars werken tezamen als 1.6FTE. Indien gewenst zijn zij bereid zich bij geheel of gedeeltelijke overname aan het bedrijf te (blijven) verbinden, teneinde kennis over te dragen en te zorgen voor een goede transitie.

Het bedrijf is gevestigd in het zuiden van Nederland, maar is makkelijk te verplaatsen. De voorraad en inventaris zijn opgeslagen in een pand waarvan de huur maandelijks opzegbaar is.

Uitgangspunten verkoop
Er zal sprake zijn van een activa transactie.

Overname
Afhankelijk van het type samenwerking is de vraagprijs nader overeen te komen.

Een unieke kans voor:

  • Strategische partijen
  • Partijen met ervaring in of affiniteit met deze sector of met slaaptextiel

Belangrijkste zaken overnamepakket:
Merknaam, modelrechten, klantenbestand, social media accounts, voorraad, inventaris, webshop met separate B2B omgeving, leverancier.


Uniek baby/kindermerk met exponentiële groei
Regio
Locatie anoniem
Branche
Detailhandel Non-Food
Type
Te koop aangeboden
Omzet
100.000 - 250.000
Overname
N.o.t.k.