20/08/2019 Geplaatst

Gevestigd in

Noord-Holland

Algemene informatie

Branche

Gezondheidszorg

Soort bedrijf

Overig

Rechtsvorm

Eenmanszaak

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 100.000 - € 250.000

Indicatie overnamebedrag

€ 100.000 - € 250.000

Resultaat voor belasting

€ 0 - € 100.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

De onderneming wordt gedreven in de vorm van een eenmanszaak en is gevestigd in een praktijkruimte aan huis in de kop van Noord-Holland. De eigenaar heeft, na ruim 40 jaar als tandtechnicus werkzaam te zijn geweest, besloten afscheid te nemen van zijn bedrijf.

Om de activiteiten aan over te dragen, wordt nu gezocht naar een geschikte, regionale, strategische partij in dezelfde branche. Indien gewenst, kunnen afspraken worden gemaakt over betrokkenheid van de eigenaar gedurende een bepaalde periode na overdracht.


Activiteiten van het bedrijf

De onderneming houdt zich bezig met het vervaardigen van keramisch kroon- en brugwerk ten behoeve van een aantal vaste tandartspraktijken in dezelfde regio. Het bedrijf is al vele jaren actief en heeft een goede naam opgebouwd. In het jaar 2018 bedroeg de omzet ca. € 110K. Ook voor dit jaar (2019) wordt een vergelijkbare omzet verwacht.


Onderscheidend vermogen

De dienstverlening van de onderneming onderscheidt zich door:

  • passie voor dental design
  • een goed oog voor esthetiek
  • gebruik van kwalitatief hoogwaardige materialen
  • kwaliteit van gemaakte producten wordt gegarandeerd
  • een persoonlijke benadering
  • betrokken bij de praktijk en voor de patiënt
  • en een uitstekende service en gastvrijheid.

Overig

De eigenaar van de onderneming werkt alleen. Er hoeven derhalve geen arbeidscontracten van personeelsleden te worden overgenomen. We gaan ervan uit dat de kopende partij de over te nemen activiteiten en omzet in diens eigen organisatie integreert waarmee tevens bepaalde overheadkosten kunnen worden bespaard.

Gezien het feit dat de onderneming vanuit een eenmanszaak wordt geëxploiteerd, is er sprake van een activatransactie.  Er is een uitgebreider Informatiememorandum aanwezig, dat (op basis van een ondertekende Geheimhoudingsverklaring) aan geïnteresseerde partijen beschikbaar kan worden gesteld.

De overnamesom bestaat uit een bedrag aan goodwill, dat is gebaseerd op de verdiencapaciteit van de onderneming, plus een bedrag voor over te nemen activa, o.a. bestaande uit diverse apparatuur en voorraden.


Tandtechnisch Laboratorium (in NH)
Regio
Noord-Holland
Branche
Gezondheidszorg
Type
Te koop aangeboden
Omzet
100.000 - 250.000
Overname
100.000 - 250.000