Profiel nr. 68107

Zelfstandige damesmodezaak in het Midden- en hogere segment in het Gooi

04/12/2019 Geplaatst

Gevestigd in

Locatie anoniem

Ook interessant voor

  • Noord-Nederland
  • Oost-Nederland
  • Midden-Nederland
  • West-Nederland
  • Zuid-Nederland

Algemene informatie

Branche

Detailhandel Non-Food

Soort bedrijf

Dames- en herenmode

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Nader te bepalen

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

5 - 10

Type koper

MBI kandidaat


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 1.000.000 - € 2.500.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

€ 100.000 - € 250.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

De Onderneming is gevestigd in een huurpand met een verkoopoppervlakte van ca. 150 m² op een A1 locatie in het Gooi. De Onderneming kent vanaf haar oprichting een gestage groei in omzet tot meer dan 1,5 miljoen euro (excl. btw) per jaar in 2010, dalend naar ca. 1,25 de afgelopen jaren. Het omzet niveau blijft ondanks de huidige economische tijden stabiel rond de 1,25 miljoen euro.

De huidige winkel wordt geëxploiteerd als een besloten vennootschap. Er zijn -buiten de beide eigenaren- een zestal (parttime) medewerkers werkzaam.

De DGA wenst het bedrijf over te dragen om de continuïteit van het bedrijf veilig te stellen. De beide eigenaren zijn na zoveel jaren intensief werkzaam te zijn geweest in deze branche toe aan andere activiteiten. In de familie en onder het personeel is niemand beschikbaar die het bedrijf voort kan zetten. Deze overweging heeft de ondernemers het besluit doen nemen zich te gaan oriënteren op het vinden van een koper.


Activiteiten van het bedrijf

De Onderneming richt zich op de detailhandel dames bovenmode in het Gooi maar trekt ook publiek van ver buiten deze regio. De onderneming beschikt over een bestand van ca. 7.500 (min of meer) vast klanten. De markt is winstgevend, omdat de potentiële klanten die in de regio (Het Gooi) woonachtig zijn, open staan voor advies en bereid zijn te betalen voor duurdere kleding. Uiteraard heeft de Onderneming ook (in beperkte mate) te maken met de gevolgen van de huidige economische situatie, daarbuiten blijft de markt echter stabiel en groeit gemiddeld met zo’n 2% op jaarbasis. De markt kenmerkt zich verder door sterk wisselende trends.

 


Onderscheidend vermogen

De Onderneming verkoopt uitsluitend A-Merken en beschikt niet over een eigen huismerk. De macht van de leveranciers is redelijk beperkt. De Onderneming is telkenmale in staat gebleken een unieke collectie samen te stellen, die bijzonder aanspreekt bij haar doelgroep.


Overig

De beoogde koper dienst over voldoende financiële middelen te beschikken en thuis te zijn in de branche.


Afbeeldingen
Zelfstandige damesmodezaak in het Midden- en hogere segment in het Gooi
Regio
Locatie anoniem
Branche
Detailhandel Non-Food
Type
Te koop aangeboden
Omzet
1.000.000 - 2.500.000
Overname
N.o.t.k.