Profiel nr. 68089

Succesvolle webshop in kindermerkkleding met instuur-software

29/05/2019 Geplaatst

Gevestigd in

Utrecht

Ook interessant voor

  • Noord-Nederland
  • Oost-Nederland
  • Flevoland
  • West-Nederland
  • Zuid-Nederland

Algemene informatie

Branche

Detailhandel Non-Food

Soort bedrijf

Webwinkel

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Nader te bepalen

Levensfase onderneming

Groeiend

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname
  • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 100.000 - € 250.000

Indicatie overnamebedrag

€ 0 - € 100.000

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

Ter overname: een groeiende webshop waarbij zowel nieuwe merkkleding voor kinderen (outlet) als 'zo goed als nieuwe' merkkleding wordt aangeboden. De laatst genoemde categorie is enorm populair onder de kopende klanten: tegen gunstige tarieven kunnen zij dure merkkleding aanschaffen voor hun kinderen die er doorgaans snel weer zijn uitgegroeid. De nieuwe kleding betreft outlet collecties die worden overgenomen van fysieke winkels. 

Het bedrijf heeft een zeer goede vindbaarheid opgebouwd in Google. Momenteel is het de enige grote speler in deze markt. Op relevante zoektermen scoort de webshop plaats 1. 


Activiteiten van het bedrijf

Naast de verkoop (het verwerken van de orders), wordt de kinderkleding ingekocht door middel van zelf ontwikkelde software. Particulieren & winkels kunnen hun aanbod op eenvoudige wijze klaarmaken voor verzending. Het proces is grotendeels geautomatiseerd.   

Het bedrijf wordt gerund vanuit een kantoor/magazijn in het midden van het land, maar zou vanuit iedere andere plaats gerund kunnen worden, mits voldoende ruimte. 

Het bedrijf laat zich zo nu en dan zien op grote beurzen wat als een succesvolle extra activiteit kan worden bestempeld.


Onderscheidend vermogen

Het aanbod van de webwinkel wordt bijna dagelijks vernieuwd en heeft een snelle doorloop. Daarnaast zijn de items vaak uniek & gewild. De marge op de producten is hoog (x 4.0), waardoor er ruimte is voor aanbiedingen en prijsstunts. 

Retouren zijn zeldzaam in het bedrijf. 

Het bedrijf is de grootste speler in NL. Hoewel het bedrijf nog niet bewust actief is in Belgie, voegen zich steeds meer Belgische klanten aan het klantenbestand. Hier valt nog veel te winnen. 


Overig

Reden van verkoop: De onderneming is toe aan een nieuwe fase. De kracht van de huidige onderneemster ligt in de startfase. Hier ligt ook haar passie. Vandaar dat zij op zoek is naar een nieuwe uitdaging en het bedrijf wil overdragen aan een ondernemer die de volgende stap kan zetten door deze goedlopende onderneming verder uit te breiden.

Het bedrijf zou goed passen bij:

  • Een ondernemer met affiniteit voor kinderkleding die een vliegende start willen maken in deze markt en wil profiteren van de bestaande trouwe klantenkringen (zowel insturende klanten als kopende klanten), lopende webshop, opgebouwde naam & huisstijl, ontwikkelde software en alles wat erbij komt kijken.
  • Een aanbieder van nieuwe kinderkleding (online en/of fysiek) die een grote(re) klantenkring wil bereiken door outlet kleding & zo goed als nieuwe kinderkleding toe te voegen aan het bestaande aanbod & zo te profiteren van kruisbestuiving.
  • Partijen die een een duurzamer imago willen creëren. 
  • Fysieke kinderkledingwinkels die nog geen webshop hebben, maar graag instappen in een bestaande en goedlopende online omgeving. 
  • Aanbieders van tweedehands kleding die behoefte hebben aan automatisering van de taken. 

Succesvolle webshop in kindermerkkleding met instuur-software
Regio
Utrecht
Branche
Detailhandel Non-Food
Type
Te koop aangeboden
Omzet
100.000 - 250.000
Overname
0 - 100.000