16/01/2020 Geplaatst

Gevestigd in

Noord-Holland

Algemene informatie

Branche

Detailhandel Non-Food

Soort bedrijf

Dames- en herenmode

Rechtsvorm

Eenmanszaak

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Groeiend

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 250.000 - € 500.000

Indicatie overnamebedrag

€ 100.000 - € 250.000

Resultaat voor belasting

€ 0 - € 100.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Na bijna 24 jaar lang succesvol ondernemer te zijn geweest is het tijd voor pay-back-time. Als confectie-ingenieur ben ik altijd op zoek geweest naar kwaliteit en design-engineering binnen de high-end men’s fashion. Ik heb het altijd leuk gevonden om een creatieve nichemarkt te bedienen (zoals kunstenaars, ontwerpers, architecten, speelgoed-ontwikkelaars, grafici, musici, museum-directeuren, gallery-houders etc) en om persoonlijk contact met ze te hebben. 


Activiteiten van het bedrijf

In mijn winkel wordt designerkleding voor mannen (en inmiddels ook een beetje voor vrouwen) uit het hogere ‘dark’ (!) segment verkocht. De oppervlakte van de winkel is 50m² op de begane grond en 50m² aan kelder met een stahoogte van 2 meter. Hiernaast is ook nog 20m² aan opslagruimte (w.o een keuken en een toilet).


Onderscheidend vermogen

Het is een concept-store. Dit houdt in dat ik de baas ben en dat ik bepaal wat er ingekocht wordt. Dit gaat op basis van een abstract verhaal of een visie hetgeen door mijn hart en kennis van de niche-markt wordt ingegeven. Ik laat mij dus nooit (geheel) leiden door een merk. Ik ben een piece-picker en ik maak mijn eigen ‘verhaal’. Mijn winkel bevindt zich in de meeste levendige straat van Amsterdam.


Overig

Er is nog zeker ruimte voor een webshop. Ik ben helaas zelf niet verder gekomen dan de product-pagina’s op mijn website.


Afbeeldingen
Designerkledingwinkel voor heren
Regio
Noord-Holland
Branche
Detailhandel Non-Food
Type
Te koop aangeboden
Omzet
250.000 - 500.000
Overname
100.000 - 250.000