Profiel nr. 68031

Inspirerende woninginrichting winkel Midden Nederland

13/05/2019 Geplaatst

Gevestigd in

Utrecht

Ook interessant voor

  • Noord-Nederland
  • Oost-Nederland
  • Flevoland
  • West-Nederland
  • Zuid-Nederland

Algemene informatie

Branche

Detailhandel Non-Food

Soort bedrijf

Wonen en slapen

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

5 - 10

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 1.000.000 - € 2.500.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

€ 100.000 - € 250.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Het ontstaan gaat terug naar 2000 met de start van een v.o.f. in de woningstoffering en de opening van een winkel in het hart van het levendige centrum door vader en zoon. Zoon heeft de onderneming gecontinueerd. Gedurende de jaren is de onderneming flink gegroeid qua omzet en personeel en is besloten de rechtsvorm naar een B.V. om te zetten. Sinds 2014 is de DGA meer op de achtergrond gaan werken. Door de groei die de winkel heeft doorgemaakt sinds de start in 2000, staat er nu een goedlopende onderneming met een team dat zelfstandig werkt. Het team bestaat uit vakbekwaam personeel dat zijn taken en verantwoordelijkheden kent.


Activiteiten van het bedrijf

Overname van een goed lopende woninginrichting onderneming gespecialiseerd in woningstoffering en wooninspiratie. Door het persoonlijke contact, vakmanschap en het totaal aanbod van producten worden klanten geïnspireerd om naar de wens van de klant hun woning in te richten. De producten bestaan uit tapijt, laminaat, gordijnen, vitrages, in betweens, behang, zonwering, slapen en accessoires.


Onderscheidend vermogen

De onderneming onderscheidt zich door vakmanschap en de persoonlijke inspiratie van de klant. Vanuit de ruime winkel wordt een totaalaanbod van producten aangeboden, met de focus op een brede doelgroep van starters tot senioren. Vanuit een totaalaanbod wordt met kennis en vakmanschap ingespeeld op de persoonlijke wensen van de klant. De onderneming heeft een sterke reputatie in de regio midden Nederland. In deze regio bevinden zich mooie gemeenten met veel nieuwbouwprojecten en renovatie van woningen. Producten worden ingekocht bij vooraanstaande leveranciers in de markt. Sterke merken worden gevoerd.


Overig

De onderneming kan een interessante aanvulling zijn op activiteiten van bedrijven in de woninginrichting of een MBI kandidaat die door middel van een bedrijfsovername het zelfstandig ondernemerschap wil bereiken.


Inspirerende woninginrichting winkel Midden Nederland
Regio
Utrecht
Branche
Detailhandel Non-Food
Type
Te koop aangeboden
Omzet
1.000.000 - 2.500.000
Overname
N.o.t.k.