Profiel nr. 68008

Kansrijk productiebedrijf in reinigingsmiddelen in Curaçao

07/05/2019 Geplaatst

Gevestigd in

Buiten Europa

Algemene informatie

Branche

Groothandel

Soort bedrijf

Groothandel in consumentengoederen

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

> 50

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

Vertrouwelijk

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

De onderneming produceert en verkoopt reeds 40 jaar een breed scala aan hoogwaardige was-en reinigingsmiddelen onder een groot aantal eigen merken.

De markten van Caraibisch Nederland zoals Curaçao, Aruba, Bonaire en St Maarten zijn belangrijke afzetgebieden, maar daarnaast wordt ook verscheept naar een 10-tal eilanden in de regio. Er is zelfs een stukje export naar Nederland.
De producten zijn dan ook verkrijgbaar in alle retail zaken op de Nederlandse Antillen en ook royaal verkrijgbaar op de overige eilanden in de regio.


Activiteiten van het bedrijf

Activiteiten
De onderneming produceert en verkoopt een breed scala aan hoogwaardige was-en reinigingsmiddelen onder een groot aantal eigen merken. 
Naast een zeer breed assortiment aan producten voor de consument worden ook producten geproduceerd voor de institutionele- en de industriele markt.

Huisvesting
De technische installatie bestaat uit 6 productielijnen met daarnaast (in een apart gebouw) een fabriek voor de productie van eigen kunststof flessen.
De verschillende productgroepen worden op verschillende productielijnen geproduceerd.

De productie vindt plaats in een hoofdgebouw met bijgebouwen ter grootte van ca 4500 m². De opslag vindt plaats in een naastgelegen huurpand van ca 3000m².


Overig

Alhoewel tot nu toe kleinschalig, zijn er groeimogelijkheden zowel op de lokale markten maar ook op de exportmarkten. Om dit te bereiken is een turn around nodig naar een modernere bedrijfsvoering. 

Door gebrek aan opvolging willen de eigenaren dit laten doen door een krachtige turn around partner dan wel in samenwerking met zo’n partner. Met een juiste reorganisatie, zowel wat betreft het management, het technisch productieproces als het productenpakket zelf, liggen hier volop ontwikkelings-en groeimogelijkheden.

Vandaar dat de onderneming op zoek is naar een krachtige turn-around partner of koper, die sterk gericht is op bedrijfsvernieuwing.

Na ondertekening van een geheimhoudingsverklaring wordt, na een selectie van de geinteresseerden,  meer uitgebreide informatie over de onderneming verschaft.


Kansrijk productiebedrijf in reinigingsmiddelen in Curaçao
Regio
Buiten Europa
Branche
Groothandel
Type
Te koop aangeboden
Omzet
Vertrouwelijk
Overname
N.o.t.k.