Profiel nr. 67957

Premium kennisinstituut zoekt partner voor uitbouw adviestak

26/04/2019 Geplaatst

Gevestigd in

Noord-Holland

Algemene informatie

Branche

Dienstverlening

Soort bedrijf

Economische en organisatieadviesbureau

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

25 - 50

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 500.000 - € 1.000.000

Indicatie overnamebedrag

€ 250.000 - € 500.000

Resultaat voor belasting

€ 100.000 - € 250.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Het kennisinstituut is 9 jaar geleden opgericht, door de huidige eigenaar. Vanuit een prominent landgoed in 's-Graveland (vlakbij Hilversum) brengt het bedrijf kennisgroepen bij elkaar die onder leiding van een ervaren adviseur praktijkervaringen uitwisselen.

Het instituut ontvangt zo'n 2.000 gasten per jaar. De organisatie houdt permanent kantoor in het kasteel, waar zo'n 40 betrokkenen bij actief zijn (vooral vanuit een netwerkorganisatie). In het buitenland is er nog een speciaal team actief op het gebied van online marketing en sales voor de Nederlandse markt.


Activiteiten van het bedrijf
De basis van het bedrijf zijn kennisgroepen van leidinggevenden uit verschillende branches, zoals: gemeenten, woningbouwcorporaties, zorginstellingen, MKB-organisaties, en nog vele andere. Er zijn ongeveer 500 vaste bedrijven en instellingen die hun leidinggevenden als lid bij de organisatie hebben ingeschreven. Vanuit de leden blijkt een groeiende vraag naar aanvullende consulting- en adviesdiensten. Deze dienstverlening is nog nieuw en in de visie van de onderneming zal deze activiteit verder worden uitgebouwd. 
 
Het is om die reden dat er een strategische samenwerkingspartner wordt gezocht die de adviestak verder op poten zet. Deze samenwerking kan op verschillende manieren plaatsvinden: 
  • in de vorm van een MBI
  • in de vorm van een gedeeltelijke of gehele overname    

Onderscheidend vermogen

De organisatie onderscheidt zich in een uniek concept waarbij leidinggevenden onderling kennis uitwisselen, maar tevens ook adviseurs kunnen inkopen. Dat gaat heel natuurlijk, omdat bij de kennissessies altijd een potentiële adviseur aanwezig is. De organisatie is een echte kwaliteitsorganisatie en werkt alleen met "tripple A"-adviseurs, die zorgvuldig worden gescout en opgeleid alvorens zij actief worden. 


Overig

Het bedrijf is op zoek naar bedrijven of personen die hard willen meewerken aan een detacherings- of consultingsorganisatie. Gezocht wordt naar iemand met ervaring in het opzetten van (detacherings-)organisaties en die tevens beschikt over een relevant netwerk.
 
Er zijn meerdere vormen van overname bespreekbaar.


Premium kennisinstituut zoekt partner voor uitbouw adviestak
Regio
Noord-Holland
Branche
Dienstverlening
Type
Te koop aangeboden
Omzet
500.000 - 1.000.000
Overname
250.000 - 500.000