Profiel nr. 67935

Gethematiseerde boerencamping op één van de mooiste locaties in Drenthe

18/04/2019 Geplaatst

Gevestigd in

Drenthe

Algemene informatie

Branche

Horeca en recreatie

Soort bedrijf

Kampeer- en bungalowbedrijf

Rechtsvorm

N.v.t.

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

0

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 100.000 - € 250.000

Indicatie overnamebedrag

€ 1.000.000 - € 2.500.000

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

Het aangebodene is gelegen in Drenthe, direct aan het bos (circa 5.000 hectare natuurgebied) op circa 100 meter afstand van een bosven met zandstrand. Het is voorzien van o.a. een karakteristieke woonboerderij, een luxe sanitairgebouw (voorzien van wellness- en fitnessruimte) en een royale opslagloods.


Activiteiten van het bedrijf

Het betreft een gethematiseerde boerencamping met circa 63 ruime kampeerplaatsen (circa 100 m² per plaats), waarvan 3 eigen luxe trekkershutten en 20 luxe (Glamping) verhuurtenten (eigendom van derden); 

Het aangebodene maakt onderdeel uit van een melkveebedrijf. De koeien, de fosfaatrechten en machines en installaties die behoren tot het melkveebedrijf behoren niet tot het te verkopen deel. In overleg kan dit eventueel ook gekocht worden.


Onderscheidend vermogen

Het aangebodene is gelegen op een werkelijk unieke locatie in Drenthe; Het betreft een gethematiseerde boerencamping met circa 63 kampeerplaatsen, waarvan 3 eigen luxe trekkershutten en 20 luxe verhuurtenten (in eigendom van derden en verhuurd door derden); 

De camping beschikt over een zeer luxe (verwarmbaar) sanitairgebouw met hierin ook een wasserette en een etage met diverse mogelijkheden, waarin thans een wellness- en fitnessruimte is gerealiseerd; Het bedrijf is voorzien een gemoderniseerde, karakteristieke woonboerderij. 

Verder zijn er diverse overige opstallen aanwezig, zoals een ligboxenstal, een jongveestal, een Hollandse stal en een kapschuur; 

Het aangebodene is gelegen op circa 3,4 hectare eigen grond. Er zijn ruime uitbreidingsmogelijkheden.De eigenaar heeft in totaal circa 54 hectare (nabijgelegen en aangrenzende) grond in eigendom.


Overig

Vraagprijs: € 1.300.000,00 kosten koper (éénmiljoen driehonderdduizend euro kosten koper). 

NB. Banken zijn doorgaans maar bereid om tot maximaal 60% van de aankoopsom te financieren. Het overige geld dient daarom bij uzelf vandaan te komen (eigen vermogen).


Afbeeldingen
Gethematiseerde boerencamping op één van de mooiste locaties in Drenthe
Regio
Drenthe
Branche
Horeca en recreatie
Type
Te koop aangeboden
Omzet
100.000 - 250.000
Overname
1.000.000 - 2.500.000