Webshop in diervriendelijke vallen

Nederland

Algemene informatie

Branche:
Detailhandel Non-Food

Rechtsvorm:
N.v.t.

Soort bedrijf:
Webwinkel

Transactievorm:
Overig


Financiële informatie

Omzet indicatie:
0 - 100.000

Resultaat voor belasting:
0 - 100.000

Indicatie overnamebedrag:
100.000 - 250.000

Aantal medewerkers (in FTE):
< 5


Bedrijfshistorie / achtergrond

Ter overname: een webshop waarin diervriendelijke vallen worden aangeboden. Het is een specifieke niche en daarmee is de conversie ook redelijk goed (3,3%). De site bestaat al vele jaren en daarom is de autoriteit in Google hoog. De vindbaarheid op belangrijke zoektermen is goed.

Organische groei: De organische groei in Google search is aanzienlijk. Ten opzichte van vorig jaar is er een duidelijk groei te zien (zie Analytics grafiek van Google). De organische traffic is verdubbeld in het afgelopen jaar. Op de meest relevante zoektermen scoort de webshop zeer goed. 

Kansen: aanbieden van meerdere kooien, maar daarnaast ook andere gerelateerde producten. Op dit moment bieden we eigenlijk alleen maar vangkooien aan omdat we eigenlijk onze focus op andere webshops hebben. De omzet zal enorm groeien als je ook lokaas en andere ongediertebestrijdende middelen aan zal bieden. Een andere kans is gelegen aan de inkoopkant. De producten zelf importeren levert een zeer goed inkoopvoordeel op wat resulteert in een hogere marge.


Activiteiten van het bedrijf

Het bedrijf verkoopt voornamelijk diervriendelijke vallen, vangkooien genaamd. Dit gebeurt vanuit een eigen magazijn / opslag. 

Het bedrijf wordt naast enkele andere shops gerund vanuit een centraal magazijn. De benodigde tijd voor deze shop bedraagt bij benadering 30 to 60 minuten per dag.

De benodigde opslagruimte bedraagt ongeveer 30 a 40m2 (schatting). 


Onderscheidend vermogen

Het bedrijf onderscheidt zich door duidelijke informatie over de producten op de site. Hierdoor zijn retouren minimaal en onze reviews zeer positief (9.0 uit 10). 

Naast de Nederlandse webshob hebben we zo'n 2 jaar geleden ook een Belgische variant gebouwd in Wordpress.
Op dit moment genereerd de Belgische versie nog niet veel omzet maar kan in de toekomst ook best goed gaan presteren. 


Overig

Voor wie interessant?
Deze shop is interessant voor mensen die graag een webshop willen beginnen in een specifieke niche van producten. Deze shop is ook interessant voor mensen die uitbreiding zoeken binnen de branche van ongediertebestrijding.

Enkele basiscijfers m.b.t. deze webshop
Omzet: +/- 60K ex BTW per jaar
Marge: gemiddeld 30%, dus ongeveer 20K op jaarbasis
Voorraad: 10K (geschat)
Vraagprijs: 35K ex voorraad


Interesse of meer informatie?

Je kunt gratis en vrijblijvend je interesse kenbaar maken of meer informatie aanvragen over dit profiel. Het enige wat je hoeft te doen is het reactieformulier in te vullen en wij brengen je direct in contact met de (ver)kopende partij. In het reactieformulier is ruimte om al je vragen te stellen.

Je gegevens zijn uitsluitend bedoeld voor het leggen van contact en zullen dan ook discreet behandeld worden door de ontvangende partij.


Postcode

Vul uw postcode en huisnummer in en uw adres wordt automatisch geladen.


E-mail

Vul de juiste gegevens in, zodat de profielplaatser contact met je op kan nemen.

Telefoon

Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.

Mobiele Telefoon

Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.Het wachtwoord moet minimaal 6 karakters lang zijn.