Profiel nr. 67842

Warenhuis/doe-het-zelf zaak met tevens een rijwielhandel

18/03/2019 Geplaatst

Gevestigd in

Drenthe

Algemene informatie

Branche

Detailhandel Non-Food

Soort bedrijf

Overig

Rechtsvorm

VOF

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 500.000 - € 1.000.000

Indicatie overnamebedrag

€ 250.000 - € 500.000

Resultaat voor belasting

€ 100.000 - € 250.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

De huidige eigenaar heeft 26 jaar geleden een warenhuis/doe-het-zelf zaak overgenomen en heeft dit een jaar lateruitgebreid met een rijwielhandel. De onderneming leidt hij samen met zijn vrouw en drie medewerkers. De onderneming heeft zijn bestaansrecht reeds bewezen. Het warenhuis heeft inclusief het rijwielgedeelte een verkoopvloeroppervlak van 750 m2. De onderneming heeft een groot klantenbestand en voorziet in een duidelijke behoefte in het afzetgebied. Reden van verkoop is dat de eigenaren een volgende stap in hun persoonlijke ontwikkeling willen zetten en daardoor hun huidige activiteiten op korte termijn willen afstoten.


Activiteiten van het bedrijf

Het warenhuis/doe-het-zelf zaak heeft een ruim en breed assortiment, maakt gebruik van de Prima Formule (Blokker) en is tevens DHL & GLS pakketshop. De rijwielhandel is aangesloten bij Fietswereld, een formule van Dynamo Retail. Deze formule omvat een compleet assortiment fietsen, onderdelen & accessoires en (fiets)regenkleding van bekende A-merken. Het is daarmee een echte fietsspeciaalzaak. Een lijst van alle activiteiten en het uitgebreide assortiment is voorhanden.


Onderscheidend vermogen

Onderneming biedt een breed skala aan goederen en diensten onder één dak. De winkel incl. rijwielhandel heeft een vloeroppervlak van 750 m2  en beschikt over een royaal buitenterrein met voldoende eigen parkeergelegenheid. De totale grootte van de kavel is 1.900 m2. Het bedrijf is gebonden aan de vestigingslocatie en heeft een groot verzorgingsgebied. Het bedrijf maakt gebruik van diverse leveranciers, grossiers en inkooporganisaties. Er is echter geen sprake van afnameverplichtingen en/of contracten. De onderneming voorziet in een duidelijke behoefte in haar afzetgebied.


Overig

Overname van de onderneming is incl. onroerend goed. Dit betreft woonhuis, winkel en werkplaats.


Warenhuis/doe-het-zelf zaak met tevens een rijwielhandel
Regio
Drenthe
Branche
Detailhandel Non-Food
Type
Te koop aangeboden
Omzet
500.000 - 1.000.000
Overname
250.000 - 500.000