Mooie moderne goedlopende fietsenwinkel in Algarve, Portugal

Europa

Algemene informatie

Branche:
Detailhandel Non-Food

Soort bedrijf:
Tweewielerspeciaalzaak

Rechtsvorm:
BV

Transactievorm:
Activa / passiva transactie

Type koper:

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname

Levensfase onderneming:
Volwassen


Financiële informatie

Omzet indicatie:
250.000 - 500.000

Resultaat voor belasting:
0 - 100.000

Indicatie overnamebedrag:
250.000 - 500.000

Aantal medewerkers (in FTE):
< 5


Bedrijfshistorie / achtergrond

In een land waar het fietsen net ontdekt, en flink in ontwikkeling is zijn wij 6 jaar geleden begonnen met een Nederlandse fietsenwinkel. Sinds een paar jaar wordt het fietsen door de overheid aangemoedigd en het toerisme in Portugal stijgt enorm. Beide ontwikkelingen hebben de omzet flink helpen groeien, zowel in reparatie, verkoop als verhuur.


Activiteiten van het bedrijf

De onderneming is gespecialiseerd in de verkoop en verhuur van elektrische fietsen. Verder is er ook veel verhuur en verkoop van andere recreatie fietsen zoals mountainbikes, trekkingbikes en citybikes. De verhouding verkoop en verhuur is op dit moment ongeveer 60/40. Klanten zijn voornamelijk ‘buitenlandse’ Portugezen. De verhuur bestaat voor ongeveer 80% uit samenwerkingen met meerdere Nederlandse touroperators die fietsvakanties aanbieden in Portugal.  

De winkel wordt op dit moment gerund door de twee eigenaren met daarbij twee personeelsleden. De personeelsleden spreken vloeiend Engels, net als het grootste deel van de klanten. Beheersing van de Portugese taal is dus niet vereist.  

De groei van de omzet is alle jaren met dubbele cijfers geweest. De omzet is het hele jaar rond, het bedrijf is dus niet seizoensgebonden. In de rustigere perioden is er vooral minder haal en breng werk. Dan is er ook wat meer tijd om de huurfietsen goed onder handen te nemen. De winkel is het gehele jaar geopend. In december zijn we altijd 2 weken gesloten.


Onderscheidend vermogen

Zoals gezegd is ons specialisme is de verkoop en verhuur van elektrische fietsen. Onze expertise (vanuit onze Hollandse achtergrond) en centrale ligging in Zuid-Portugal maakt dat klanten van heinde en verre komen voor advies en aankoop van de vooral wat duurdere fietsen.  

Er zijn nog voldoende groeimogelijkheden aanwezig. Op dit moment zit de winkel aan zijn maximale capaciteit, maar door uitbreiding van het personeelsbestand kan de omzet verder doorgroeien.   Daarnaast is het internet hier flink in opkomst. We beschikken over een goed gevonden website met goede posities in Google. Hier zou gebruik van gemaakt kunnen worden door een webshop aan de site toe te voegen, waar de fietsen en andere fiets gerelateerde producten verkocht kunnen worden. Met de juiste inzet van (online) marketing is hier nog veel extra omzet uit te halen.

Verder is ook uitbreiding mogelijk door bijvoorbeeld Touroperators uit oa. Engeland en Duitsland aan je te binden. Dit geeft een extra boost aan de verhuurtak van de onderneming.


Overig

Het bedrijf is erg interessant voor een (jong dynamisch) koppel met een goede drive en energie die op zoek zijn naar een mooi avontuur in het prachtige Portugal.  

Omdat de winkel "going concern" overgenomen kan worden, zoals dat zo mooi heet, hoef je geen pionier te zijn om hier te kunnen slagen. Verder is ervaring in de fietsenbranche niet noodzakelijk, affiniteit met de techniek achter fietsen is wel een pré, omdat dit de afhankelijkheid van het personeel tegen gaat. Een goede omgang met computers is ook een groot voordeel, hier liggen namelijk de grootste groeimogelijkheden.  

Alle vergunningen en andere vereisten die nodig zijn, zoals een accountant die Engels spreekt, zijn aanwezig. De manier van overname is bespreekbaar maar er dienen in ieder geval voldoende financiële middelen aanwezig te zijn.   

Dit prachtige bedrijf wordt aangeboden wegens gezondheidsreden. De eigenaar is bereid om nog een tijdje te assisteren in de winkel en alles er omheen om de overgang vloeiend te laten verlopen.  

Vraagprijs: € 332.000,-.  


Interesse of meer informatie?

Je kunt gratis en vrijblijvend je interesse kenbaar maken of meer informatie aanvragen over dit profiel. Het enige wat je hoeft te doen is het reactieformulier in te vullen en wij brengen je direct in contact met de (ver)kopende partij. In het reactieformulier is ruimte om al je vragen te stellen.

Je gegevens zijn uitsluitend bedoeld voor het leggen van contact en zullen dan ook discreet behandeld worden door de ontvangende partij.


Postcode

Vul uw postcode en huisnummer in en uw adres wordt automatisch geladen.


E-mail

Vul de juiste gegevens in, zodat de profielplaatser contact met je op kan nemen.

Telefoon

Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.

Mobiele Telefoon

Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.Het wachtwoord moet minimaal 6 karakters lang zijn.