Profiel nr. 67722

Onderneming in industriële automatisering en elektronica ontwikkeling zoekt investeerder

18/08/2019 Geplaatst

Gevestigd in

Overijssel

Algemene informatie

Branche

Industrie

Soort bedrijf

Electrotechnische industrie

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

5 - 10

Type koper

Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

Vertrouwelijk

Indicatie overnamebedrag

€ 250.000 - € 500.000

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

Specifieke routers tegen een disruptive prijsstelling. Ondernemer met veel ervaring in industriële automatisering, elektrotechniek en IT is voornemens specifieke routers tegen een disruptive prijsstelling op de markt te brengen binnen een substantiële groeimarkt (open source software, cloud based service en management platform).  Disruptive:  een factor 5 – 10 goedkoper dan huidige oplossingen. 


Activiteiten van het bedrijf

Met deze specifieke routers kan een veilige en anonieme verbinding worden gemaakt met een programmable logic controller (PLC): dit zijn computers speciaal ontworpen om machines en processen te beheersen.  Ondersteuning voor producten als Siemens, Allen Bradley, Beckhoff, Omron, Sigmatek en Codesys gebasseerde PLC’s. (Codesys: grootste onafhankelijke ontwikkelomgeving voor het programmeren van automatiseringsproducten, volgens de internationale industriële standaard).


Onderscheidend vermogen

De doelgroepen van betreffende routers zijn zogenaamde ‘system integrators’, machinebouwers en IT specialisten. Het is denkbaar dat op termijn ook producten en oplossingen voor consumenten worden ontwikkeld.  Niet alleen het meekijken op afstand met IOT (Internet of Things) systemen is mogelijk. Er kan ook op afstand worden ingegrepen in de aansturing van machines, inclusief het wijzigen van programmatuur en instellingen. 


Overig

Ondernemer zoekt een totale investering van < 0,6M euro, bij voorkeur door een investeerder met affiniteit in deze sector (industrie / productie / processing) of ervaring met het grootschalig vermarkten van (B-to-B) producten.  De kapitaalbehoefte in 2019 bedraagt circa 200K Euro, in 2020 circa 250K Euro en circa 150K Euro in 2021.  Er wordt een substantieel minderheidsbelang aangeboden.


Onderneming in industriële automatisering en elektronica ontwikkeling zoekt investeerder
Regio
Overijssel
Branche
Industrie
Type
Te koop aangeboden
Omzet
Vertrouwelijk
Overname
250.000 - 500.000

Dit profiel is door de gebruiker On-hold geplaatst. Er kan op dit moment niet op gereageerd worden.