Profiel nr. 67665

Online advertentieplatform met >300.000 particuliere gebruikers

30/07/2019 Geplaatst

Gevestigd in

Nederland

Algemene informatie

Branche

Dienstverlening

Soort bedrijf

Media en entertainment

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

0

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 0 - € 100.000

Indicatie overnamebedrag

€ 100.000 - € 250.000

Resultaat voor belasting

€ 0 - € 100.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

De propositie is met name interessant voor een MBI die sterk is in het enthousiasmeren, trainen en begeleiden van nieuwe franchisenemers. Zij willen met name online advertenties verkopen en vragen daarbij in meer of mindere mate om tips.


Activiteiten van het bedrijf

De aangeboden onderneming is eigenaar van een software- en beheerssysteem voor een netwerk van lokaal actieve online marktplaatsen met opgeteld een landelijke dekking. Een aantal lokale platforms wordt beheerd door franchisenemers, het merendeel nog door de franchisegever.

De lokale marktplaatsen zijn lokale websites onder één naam, met de regio als subdomein. Op deze sites bieden consumenten gratis hun tweedehands spullen aan. Alle content wordt automatisch doorgeplaatst naar het overkoepelende landelijke platform. Het landelijk platform is derhalve ook zeer interessant voor landelijke adverteerders. De franchisenemer verkoopt online advertentieruimte aan lokale adverteerders (banners).
 


Onderscheidend vermogen

Het concept onderscheidt zich o.a. van andere aanbieders door de eenvoud waarmee advertenties en berichten door derden op de platforms geplaatst kunnen worden. Het concept is nu klaar om uit te bouwen en weer op het niveau te brengen van de hoogtijdagen: de gemiddelde omzet in de periode 2012 t/m 2016 bedroeg € 300.000 met een inspanning van 1 FTE en lage kosten.
 


Overig

Het concept is de afgelopen 2 jaar geheel vernieuwd en geoptimaliseerd. Om een vernieuwingsslag te maken is afscheid genomen van de minder actieve franchisenemers. De backend is absoluut state of the art, maar de omzet is stevig afgenomen. Wel lopen de lokale advertenties gewoon door met ruim 300.000 gebruikers (consumenten) en evenzoveel advertenties per jaar.

Na de laatste optimalisaties en modificaties is er een nieuwe fase voor het bedrijf aangebroken waarvan de huidige eigenaren, de ontwikkelaars van het concept, hebben aangegeven dat zij daarvoor niet de juiste personen zijn en derhalve het bedrijf graag willen overdragen aan een nieuwe eigenaar.

De overname betreft het complete concept inclusief online platform, merk, contracten, handboek, promotiematerialen en alle intellectuele eigendommen die nodig zijn om het concept operationeel te houden. De contracten zijn opgesteld door gerenommeerde franchisejuristen en voorbereid op eventuele nieuwe franchisewetgeving. Met de overname is geen huurcontract gemoeid.
 


Online advertentieplatform met >300.000 particuliere gebruikers
Regio
Nederland
Branche
Dienstverlening
Type
Te koop aangeboden
Omzet
0 - 100.000
Overname
100.000 - 250.000