10/07/2019 Geplaatst

Gevestigd in

Friesland

Algemene informatie

Branche

Horeca en recreatie

Soort bedrijf

Overig

Rechtsvorm

Eenmanszaak

Transactievorm

Nader te bepalen

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 250.000 - € 500.000

Indicatie overnamebedrag

€ 500.000 - € 1.000.000

Resultaat voor belasting

€ 100.000 - € 250.000


Bedrijfshistorie / achtergrond
Bedrijf is opgericht in 2004, gevestigd in Friesland en richt zich op de verhuur van vakantiewoningen in Friesland en dan vooral op 1 park . 

Activiteiten van het bedrijf

Onderneming wordt gerund door de eigenaar en een aantal parttime medewerkers. Daarbij heeft men zich niet alleen gericht op de huurders, maar zeker ook op de verhuurders door het aanbieden van een uitgebreid dienstenpakket waarmee de eigenaren worden ontzorgd. Dit heeft de afgelopen jaren gezorgd voor een snelle groei waardoor er inmiddels rond de 60 woningeigenaren op de diverse parken in de verhuur hebben overgedragen aan het bedrijf.


Onderscheidend vermogen
- kleinschalig verhuurkantoor op een prachtig park met hoge bezettingsgraad;
- hoge servicegraad
- uitgebreid dienstenpakket;
- naast verhuur woningen ook verhuur van boten en fietsen;

Overig

De ondernemer heeft dit bedrijf in de afgelopen 14 jaar uitgebouwd tot een succesvolle onderneming. Gezien de branche gaat het werk in feite 24/7 door en vooral in het seizoen gaat dit ten koste van een prive leven. Vandaar ook het besluit om het bedrijf over te dragen aan een, bij voorkeur echtpaar, die samen het bedrijf willen gaan runnen en op termijn nog verder willen uitbouwen.

De huidige resultaten zijn voldoende om zowel de financieringslasten van de overname als een ondernemersbeloning te onttrekken.
Bij overname is al direct een hoger resultaat te behalen doordat huidige eigenaar een aantal zaken heeft uitbesteed welke een echtpaar prima zelf zou kunnen uitvoeren.
 
De vraagprijs van (€ 660.000,--) voor overname van dit goed lopende going concern bedrijf inclusief aanwezige sloepen en inventaris is reëel vastgesteld en bedraagt slechts 3,5 maal de EBITDA terwijl een prijs van 5 maal de EBITDA gebruikelijk is in de branche.
Als verkoper vinden we het belangrijk dat we een koper vinden welke past bij ons zorgvuldig opgebouwde kwaliteitsniveau en die tevens de koopprijs op een financieel gezonde wijze kan terugbetalen met behoud van een passende arbeidsbeloning.

Vakantiewoningen bedrijf in Friesland
Regio
Friesland
Branche
Horeca en recreatie
Type
Te koop aangeboden
Omzet
250.000 - 500.000
Overname
500.000 - 1.000.000