Profiel nr. 67519

Uitvaartcentrum met uitvaartwinkel en gedenkpark

15/11/2018 Geplaatst

Gevestigd in

Limburg

Algemene informatie

Branche

Dienstverlening

Soort bedrijf

Overig

Rechtsvorm

VOF

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 500.000 - € 1.000.000

Indicatie overnamebedrag

€ 100.000 - € 250.000

Resultaat voor belasting

€ 0 - € 100.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Het betreft een traditioneel uitvaartcentrum, gestart in het begin van de vorige eeuw. De onderneming verzorgt de complete uitvaart (begrafenissen/crematies). Het uitvaartcentrum is gevestigd in een eigen pand waar ook de rouwkamers zijn gevestigd. In dit pand is tevens de winkel gevestigd waar naast grafkisten en urnen een uitgebreid assortiment van aanverwante (rouw-)artikelen wordt gevoerd. De onderneming heeft de beschikking over een tweetal rouwauto’s.

Verder beschikt de onderneming over een eigen begraafplaats, groot ongeveer 2,5 ha. Dit gedenkpark heeft ± 2.400 graven en een groot aantal galarijgraven. Om tegemoet te komen aan  de groeiende vraag naar kleinschaligere uitvaarten (zonder kerkdienst) heeft men in 2006 een eigen paviljoen laten bouwen in het gedenkpark.

Voorts hebben de vennoten een stichting die de gelden beheert van haar deelnemers, opdat de deelnemers bij overlijden verzekerd zijn van een verzorgde uitvaart door het uitvaartcentrum. Overname van deze stichting is optioneel.


Activiteiten van het bedrijf

De drie vennoten hebben er , gezien hun leeftijd, voor gekozen hun leven een andere invulling te geven. Opvolging wordt gezocht in de vorm van een strategische- dan wel een MBI-kandidaat met voldoende kennis en affiniteit met de branche en de markt.

De onderneming wordt thans gevoerd in de vorm van een VOF waarin drie familieleden vennoot zijn. Daarnaast is er één parttime medewerkster in dienst en maakt de onderneming gebruik van een aantal dragers op oproepbasis. Voor de werkzaamheden, verbandhoudende met bijvoorbeeld grafdelving, drukken van rouwkaarten en de vervaardiging van bloem- of grafstukken worden externe bedrijven ingehuurd.

De onderneming is gevestigd in het zuiden van Nederland en houdt kantoor in een ruim en goed geoutilleerd eigen uitvaartcentrum met gedenkpark. Het gedenkpark is in erfpacht van de gemeente. Het verdient de voorkeur dat het onroerend deel uitmaakt van de transactie.

 


Uitvaartcentrum met uitvaartwinkel en gedenkpark
Regio
Limburg
Branche
Dienstverlening
Type
Te koop aangeboden
Omzet
500.000 - 1.000.000
Overname
100.000 - 250.000