09/10/2019 Geplaatst

Gevestigd in

Nederland

Algemene informatie

Branche

Dienstverlening

Soort bedrijf

Internetbedrijf

Rechtsvorm

N.v.t.

Transactievorm

Nader te bepalen

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 0 - € 100.000

Indicatie overnamebedrag

€ 0 - € 100.000

Resultaat voor belasting

€ 0 - € 100.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Wij bieden te koop aan 3 datingsites die onder de noemer 'gratis datingsites' vallen. Het betreft een van de grootste gratis datingsites (600K plus inschrijvingen), en twee kleinere (119K plus inschrijvingen) en (20K plus inschrijvingen).  De grootste van de 3 is een van de grootste gratis datingsites van de BeNeLux. De vindbaarheid van deze site is ook het beste van de drie aangeboden datingsites.  Op de beste zoektermen voor dating en gratis dating scoort de site extreem goed, positie 1 of 2 in Google. Aan de Google Analytics is goed te zien hoe steady deze site draait qua traffic. De site was ook een van de eerste datingsites van Nederland en bestaat al zo'n 15 jaar.  De kleinere datingsites zijn wat weggezakt zijn qua vindbaarheid en daarmee ook qua bezoekersaantallen en nieuwe leden. 


Activiteiten van het bedrijf

Reviewen van nieuwe profielen en zo nu en dan wat onderhoud aan de sites en het opstarten van een reclamecampagne. Dat kost per dag ongeveer een uur werk. De mails met vragen van leden afhandelen is ook ongeveer een uur werk per dag. Het technisch beheer is 1 tot enkele uren per maand.  Actieve review van profielen Alle nieuwe profielen worden actief gereviewd. Hiervoor is beheersoftware gebouwd die door iedereen gemakkelijk te gebruiken is. 


Onderscheidend vermogen

Een van de 3 aangeboden sites is een van de grootste gratis datingsites van de BeNeLux.  Iedere dag schrijven zich ruim 100 nieuwe mensen in op onze datingsites. Op de grootste site is dat tussen de 80 en 120 per dag, op de kleinere is dat zo'n 20 a 30 nieuwe leden per dag.  Voor de sites wordt geen reclame gemaakt (dus 0 euro aan reclamekosten). Alle traffic is geheel organisch. State of the art hosting Alle datingsites draaien op nieuwe servers en zijn onlangs verhuisd. De hosting is virtueel dus kan gemakkelijk uitgebreid worden als de capaciteit te kort schiet. De sites draaien zeer stabiel en de hosting is ook goed beheerbaar en robuust opgezet.  Optin databases We hebben in de database ruim 120.000 leden die we maandelijks een of enkele gerichte aanbiedingen kunnen mailen. Die 120.000 optin ingeschreven leden hebben zelf actief aangegeven bereid te zijn om aanbiedingen in hun mail te ontvangen.


Overig

Omzet en inkomsten De huidige omzet schommelt rond de 40K per jaar. Als we een aantal goede e-mailcampagnes kunnen draaien dan halen we met gemak een omzet die ruim boven 40K ligt.  De kosten zijn alleen de kosten voor hosting en soms wat uren van een programmeur. Op jaarbasis zal dit zo'n 8.000 euro zijn schat ik in. Verder kost het beheer van deze dienst weinig tijd (2 uur per dag maximaal) in zijn huidige opzet.  We geven 0 euro uit aan adverteren en iedere dag verwelkomen we 100 of meer nieuwe leden. Om 100 nieuwe inschrijvingen op een datingsite te krijgen door adverteren betaal je zeker 11 euro per ingeschreven lid. Deze 'gratis' aanwas van nieuwe leden is dus serieus geld waard. De database verder is van grote waarde en wordt verkocht omdat de ondernemer zich wil gaan richten op andere activiteiten. De vraagprijs is zeer scherp. Als je actief aan de slag gaat met de sites dan moet de vraagprijs in 2 jaar terugverdiend kunnen worden. Bij het ombouwen van de sites naar betaalde datingsites (of 1 grote gezamelijke site) moet dit probleemloos kunnen binnen 1 jaar.


Online datingplatform
Regio
Nederland
Branche
Dienstverlening
Type
Te koop aangeboden
Omzet
0 - 100.000
Overname
0 - 100.000