16/11/2018 Geplaatst

Gevestigd in

Noord-Holland

Algemene informatie

Branche

Gezondheidszorg

Soort bedrijf

Overig

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

5 - 10

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 500.000 - € 1.000.000

Indicatie overnamebedrag

€ 1.000.000 - € 2.500.000

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

De huidige aandeelhouders zijn tevens de oprichters en hebben uitgebreide ervaring in de zorg. De onderneming is ontstaan door het inspelen op de zorgvraag en woonproblematiek van deze specifieke doelgroep. Door een persoonlijke en flexibele aanpak, maar ook snelle inzet op de woninglocaties krijgen de cliënten begeleiding om hen zo snel mogelijk door te kunnen laten stromen naar zelfstandigheid. Mede vanwege de hoge cliënttevredenheid heeft de onderneming een gerenommeerde en toonaangevende naam in de regio bij alle stakeholders. De financiering van de zorg vindt plaats vanuit de PGB onder de WMO.


Activiteiten van het bedrijf

De onderneming is een zorgaanbieder van 24-uurs begeleiding in het kader van kleinschalige woonvoorziening en beschermd wonen. De specifieke doelgroep betreft mannen met psychische, sociale en/of verslavingsproblemen dan wel een combinatie daarvan. De onderneming ondersteunt cliënten op het gebied van woon- en leefomgeving, sociale participatie, dagbesteding en mentaal en lichamelijk welbevinden. Daarbij richt de onderneming zich met name op het structureren van het dagelijks leven en aanleren of bevorderen van wooncompetenties en zelfstandigheid. Naast ondersteuning biedt de onderneming ook dagbesteding aan.


Onderscheidend vermogen

De onderneming heeft een WTZi toelating, beschikt over goede kwaliteitsstandaarden en heeft toegewijde en ervaren medewerkers in dienst. Eveneens is een Raad van Toezicht ingesteld. Praktisch, nuchterheid, betrouwbaarheid en aandacht voor persoonlijke wensen zijn kernbegrippen die uitstekend bij de onderneming passen. De hoofdlocatie betreft een monumentaal pand en is in eigendom van de vennootschap. De overige woonvoorzieningen worden op verschillende locaties gehuurd van derden. De huidige totaal beschikbare capaciteit bedraagt 25 plaatsingen.


Overig
  • De omzet in 2017 bedroeg circa € 630.000. Net als de gerealiseerde groei in voorgaande jaren zal de omzet ook in 2018 toenemen naar circa € 800.000. Bij de onderneming zijn naast de aandeelhouders 5 medewerkers in vaste dienst. De onderneming is sterk winstgevend en heeft ruime mogelijkheden om het aanwezige groeipotentieel verder te kunnen verwezenlijken. De onderneming is in West-Nederland in een regionale stad gevestigd.
  • Binnen de regio is een groeiende vraag naar de invulling van deze specifieke zorgbehoefte. De onderneming is vanwege haar regionale marktpositie goed in staat om te anticiperen op deze groei. De huidige eigenaren hebben de onderneming in het afgelopen decennium uitgebouwd tot een professionele speler en zoeken een partij die deze mogelijkheden verder kan benutten. De transactie is geschikt voor strategische en MBI-kandidaten. Het onroerend goed maakt onderdeel uit van de overname, waarbij verschillende opties bespreekbaar zijn. De rol en verantwoordelijkheden van de huidige aandeelhouders na overname zijn eveneens bespreekbaar.

Zorgonderneming in beschermd wonen
Regio
Noord-Holland
Branche
Gezondheidszorg
Type
Te koop aangeboden
Omzet
500.000 - 1.000.000
Overname
1.000.000 - 2.500.000