31/10/2018 Geplaatst

Gevestigd in

Limburg

Algemene informatie

Branche

Industrie

Soort bedrijf

Metaalproducentenindustrie

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 500.000 - € 1.000.000

Indicatie overnamebedrag

€ 500.000 - € 1.000.000

Resultaat voor belasting

€ 100.000 - € 250.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Het bedrijf produceert praktisch alle mogelijke metalen componenten dmv verspanen op CNC- en conventionele machines. Uitgebreid machinepark en uitgebreide inventaris in hulpmiddelen en gereedschappen. Al vele jaren bijzonder succesvol. Werkt voor gerenommeerde klanten in de industriële techniek (OEM). Sterk klantenbestand. Locatie: Midden-Limburg op een regionaal industrieterrein (eigen pand). Opgericht/gestart in 1985 (eenmanszaak) en wordt tbv deze verkoop omgezet in een BV. De eigenaar heeft een leeftijd (60) bereikt waarop hij overweegt om te stoppen met dit niveau. Hij biedt een koper graag aan om te ondersteunen cq meehelpen zodat expertise en doorlopende omzet goed en geleidelijk worden overgedragen.


Activiteiten van het bedrijf

Hoge competenties in CNC draaien en frezen, conventioneel draaien en frezen, schaven en slijpen, assemblage en machinebouw en machinerevisie. Praktisch ieder metaalcomponent wordt gefabriceerd. Klanten kiezen voor het bedrijf omdat er altijd een vakkundige oplossing komt, hoe moeilijk of bijzonder het benodigde component ook is.


Onderscheidend vermogen

Bijzondere expertise in machinaal verspanen van metaal; redelijk uniek te noemen. Het bedrijf adviseert haar klanten over ontwerp en productietechniek voordat er in de machinefabriek geproduceerd wordt, zodat de klant extra goed geholpen wordt. Het bedrijf functioneert als klein bedrijf heel flexibel. Het bedrijf heeft over vele jaren een sterke reputatie opgebouwd zodat ‘klanten vragen’. Hierdoor heeft het bedrijf niet eens een eigen website, vandaar dat die er niet is. Het bedrijf functioneert bijzonder succesvol op fundamenteel succesvolle pijlers: expertise cq reputatie.


Overig

Verkoper: De eigenaar heeft dus een leeftijd (60) bereikt waarop hij overweegt om te stoppen met dit niveau. Hij bied een koper graag aan om te ondersteunen cq meehelpen zodat expertise en doorlopende omzet goed en geleidelijk worden overgedragen.

Koper: Dit bedrijf is ideaal voor een partij cq iemand met ambitie voor het uitblinken in expertise in de metaal. Vereist vooral technische motivatie. Als een nieuwe eigenaar dat combineert met commerciële vaardigheden, is er daardoor nog veel groei en extra winst te behalen uit deze prachtige onderneming. 

Zowel aantrekkelijk voor een (technische) MBI-kandidaat als ook voor een (technische) onderneming met groei-ambities.


Afbeeldingen
Vakkundige machinefabriek
Regio
Limburg
Branche
Industrie
Type
Te koop aangeboden
Omzet
500.000 - 1.000.000
Overname
500.000 - 1.000.000