29/10/2018 Geplaatst

Gevestigd in

Zuid-Holland

Algemene informatie

Branche

Bouw

Soort bedrijf

Installatiebedrijf

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

5 - 10

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 1.000.000 - € 2.500.000

Indicatie overnamebedrag

€ 500.000 - € 1.000.000

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Activiteiten van het bedrijf

Het installatiebedrijf biedt een totaalpakket aan technische dienstverlening, deze loopt uiteen van onderhoud, renovatie, vervanging en advisering op het gebied van: 

  • Verwarming
  • Duurzame energie (zonnepanelen en warmtepompen)
  • Elektro & zorginstallaties (comfort en veiligheid)
  • Klimaat
  • Gawalo

 

De bedrijfslocatie is centraal gelegen in de regio Zuid Holland Zuid. De representatieve bedrijfslocatie beschikt over diverse kantoorruimtes, kantine, werkplaats en magazijn. De huur of koop van bedrijfslocatie is niet verplicht. Dit is een optie.

Het bedrijf kent een lange bestaansgeschiedenis en heeft een uitstekende regionale en landelijke bekendheid. Het bedrijf heeft een goede spreiding over de verschillende soorten opdrachtgevers (circa 25% particulier versus 75%Vve/zakelijk/utiliteit). Het werkterrein is primair de regio Zuid Holland, daarnaast worden ook werkzaamheden uitgevoerd voor enkele landelijk opererende opdrachtgevers.

In 2017 is een omzet van € 1.600.000 gerealiseerd met een uitstekend resultaat. Voor 2018 en 2019 wordt minimaal een vergelijkbaar omzetniveau en winstgevendheid verwacht.  


Overig

De ondernemer is vanwege gebrek aan opvolging op zoek naar een geschikte overnamekandidaat waarbij de huidige eigenaar bereid is mee te werken aan een goede en soepele overdracht van het bedrijf aan zijn opvolger.

De onderneming biedt uitstekende perspectieven en synergievoordelen voor een bestaande speler in de installatiebranche. Het bedrijf is tevens interessant voor ondernemende MBI-kandidaten met kennis (en kunde) van deze sector. De ondernemer wenst 100% van de aandelen te verkopen. 

Na het ondertekenen van een geheimhoudingsovereenkomst volgt verdere informatie.


Installatiebedrijf Zuid-Holland
Regio
Zuid-Holland
Branche
Bouw
Type
Te koop aangeboden
Omzet
1.000.000 - 2.500.000
Overname
500.000 - 1.000.000