Profiel nr. 67366

Kinderdagopvang Midden Nederland. 2019-ready

05/10/2018 Geplaatst

Gevestigd in

Nederland

Algemene informatie

Branche

Dienstverlening

Soort bedrijf

Kinderdagverblijf

Rechtsvorm

VOF

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 250.000 - € 500.000

Indicatie overnamebedrag

€ 100.000 - € 250.000

Resultaat voor belasting

€ 0 - € 100.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Ter overname aangeboden een kinderdagverblijf gevestigd in Midden Nederland. Kleinschaligheid en de menselijke maat is de norm in dit dagverblijf. Tien jaar geleden gestart en nog steeds gevestigd op deze mooie en bereikbare locatie in een binnenstads-omgeving.


Activiteiten van het bedrijf

Het bedrijf levert dagopvang voor 35 – 40 kindplaatsen. Totaal inzet 5,2 FTE. Er is geen BSO, dit wordt ingevuld door scholen in de omgeving. Het gebouw is gehuurd en voldoet aan alle eisen qua klimaat en (brand)veiligheid. Ook GGD-inspecties geven een positief en pro-actief beeld.


Onderscheidend vermogen

Kleinschaligheid en directe persoonlijke betrokkenheid van eigenaar en personeel creëren een prettige, informele en veilige opvangplek voor de kinderen. De groep creeert een vertrouwde constante omgeving voor de kinderen. De ouders (waarvan sommigen expats) reflecteren dat ook naar buiten.

Onderscheidend is deze opvang ook in termen van personeel: Er is reeds langere tijd een eigen pedagogisch coach en het voltallige personeel heeft een cursus babycoach. Daarmee is deze opvang volledig voorbereid op de regelgeving van 2019.


Overig

De omzet bedraagt € 410.000,- (2018). Het aantal groepen is < 5. Omzetgroei is mogelijk door uitbreiding van enkele extra kindplaatsen en door een hogere bezettingsgraad op de weekdagen waar tot nog toe minder vraag naar opvanguren was. 

Er is al geanticipeerd op de wijziging van de kind-leidster ratio welke ingaat in 2019. Profielen van mogelijke kopers: a) Een kinderopvang van dezelfde omvang welke een grotere regio willen bestrijken, schaalvoordelen behalen of aan ouders meer keuze wil bieden. b) Een grotere kinderopvang organisatie met dezelfde doelstellingen, of c) een professional met ervaring en eigen middelen die de stap als zelfstandige wil gaan zetten.

De benodigde activiteiten t.b.v. ondersteuning en begeleiding bij de overname zijn bespreekbaar.


Kinderdagopvang Midden Nederland. 2019-ready
Regio
Nederland
Branche
Dienstverlening
Type
Te koop aangeboden
Omzet
250.000 - 500.000
Overname
100.000 - 250.000