Profiel nr. 67298

Participeren in veel belovend bedrijf op het gebied van lead generatie

16/10/2018 Geplaatst

Gevestigd in

Nederland

Algemene informatie

Branche

ICT-Dienstverlening

Soort bedrijf

ICT dienstverlening

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Nader te bepalen

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

10 - 25

Type koper

Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 0 - € 100.000

Indicatie overnamebedrag

€ 500.000 - € 1.000.000

Resultaat voor belasting

€ 0 - € 100.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Eenmalige gelegenheid om te participeren in een snel groeiend, veelbelovend bedrijf.

Markt: Europese lead generation-markt, welke in totaal op 2 miljard euro wordt geschat.

Het bedrijf is thans op zoek naar een of meerdere investeerders voor een totale financieringsbehoefte van 750.000 euro, die nodig is om de geplande verkoopoperaties omstreeks 1 januari 2019 in 5 Europese landen te kunnen opstarten. Minimale ticketomvang bespreekbaar, maar met een minimum van  250.000 euro per investeerder.
Deze beleggingspropositie is met name interessant voor financiële investeerders, bij voorkeur met een affiniteit met de e-data- en e-commerce sector.

Doelgroepen van klanten zijn grote multinationale bedrijven, die al gebruik maken van leadgeneratie om zich te richten en nieuwe klanten te werven voor hun producten en diensten. Unieke eigen softwareapplicatie en gegevensverrijkingsdiensten zullen het bedrijf in staat stellen de verkoopleads aan haar klanten te leveren die resulteren in veel hogere responspercentages tegen aanzienlijk lagere kosten voor de klant van het Bedrijf dan de concurrentie kan bieden.


Activiteiten van het bedrijf

Voorspelde omzet in het eerste jaar (2019) van de exploitatie: totaal 13 miljoen netto-omzet in 5 landen, welke een totale Ebitda van 1,5 miljoen euro zal genereren, gerealiseerd door een team van zeer ervaren en hands-on landenmanagers, tezamen met hun team verkooppersoneel en lead generatiespecialisten.

Vooruitlopend hebben de initiatiefnemers inmiddels meer dan 2 miljoen euro aan gecontracteerde omzet geboekt. Ebitda gedurende de eerste 3 jaar zal naar verwachting met meer dan 30% per jaar groeien vanwege de zeer schaalbare eigenschap van het eData-bedrijfsmodel. Zie de paragraaf hierna voor verdere uitleg en informatie.


Onderscheidend vermogen
Niet alleen de indrukwekkende groei in het gebruik van internet, mobiele communicatie (mobiele telefoons, laptops) en sociale media zijn de belangrijkste oorzaak, maar faciliteren tevens de sterke toename van mobiele marketing- en verkoopcommunicatie inspanningen door individuele aanbieders van producten  en diensten met hun consumentendoelgroepen.
 
Leadgeneratie heeft in de hedendaagse marketing en verkoop als doel het initiëren van interesse en koopintentie bij relevante potentiële consumenten van producten en/of diensten, teneinde ultiem een verkooptransactie te realiseren (‘conversie’). Lead generation wordt door een meerderheid van vooral grote internationaal opererende bedrijven gebruikt om nieuwe consumenten op een gerichte wijze te werven.

Het bedrijf ondersteunt haar lead generation activiteiten door een combinatie van reeds bestaande innovatieve technologieën met eigen intern ontwikkelde  software om het genereren van hoogwaardige en zeer leads met een hoog mogelijke kans op conversie te vergemakkelijken. De software is een plug-in softwaretool, dat zal bijdragen aan de schaalbaarheid van het bedrijfsmodel en aan een sterke toename van het aantal positieve call center responses voor de klanten met 300% of zelfs meer, terwijl tegelijkertijd de kosten per acquisitie ('CPA') van de klanten met meer dan 70% verlaagd zullen worden, hetgeen zal resulteren in een sterke stijging van hun verkoopcijfers en -marges


Overig

Aanwending van de door de investeerders ingebrachte financiering zal  voornamelijk geschieden voor het financieren van opstartkosten, bijvoorbeeld medewerkers (ca 20 fte's in 2019), kantoorkosten (5 verkoopkantoren, één in elk land) en werkkapitaalfinanciering. Het totaal benodigde geld zal worden gestructureerd in onderling overleg met investeerders, bij voorkeur door een combinatie van aandelenkapitaal met inbreng van achtergestelde lening tegen  12% per jaar met expiratie na max. 3 jaar). Verwacht rendement op totale investering ('I.R.R.') zal liggen tussen 65% en 100% afhankelijk van het jaar van uitstroom en de gerealiseerde Ebitda in jaar van exit (bijvoorbeeld verkoop aan strategische koper).

Aan investeerder(s) aangeboden belang: minderheidsbelang in zowel gewone stemgerechtigde als in preferente aandelen van de vennootschap.

Geïnteresseerd in meer informatie? Neem gerust contact op met de adverteerder. In het geval dat u na lezing van de teaser meer inzicht in het bedrijfsplan (strategie) wilt verkrijgen, zijn de initiatiefnemers uiteraard bereid om dit bedrijfsplan met u te bespreken en toe te lichten. Een uitgebreid exemplaar zal dan voor u beschikbaar zijn, na het ondertekenen van een vertrouwelijkheids-verklaring.


Participeren in veel belovend bedrijf op het gebied van lead generatie
Regio
Nederland
Branche
ICT-Dienstverlening
Type
Te koop aangeboden
Omzet
0 - 100.000
Overname
500.000 - 1.000.000