Sterk groeiend metaalbewerkingsbedrijf met niche product in het westen van het land

Zuid-Holland

Algemene informatie

Branche:
Industrie

Rechtsvorm:
BV

Soort bedrijf:
Metaalproductenindustrie

Transactievorm:
Aandelentransactie


Financiële informatie

Omzet indicatie:
2.500.000 - 5.000.000

Resultaat voor belasting:
100.000 - 250.000

Indicatie overnamebedrag:
1.000.000 - 2.500.000

Aantal medewerkers (in FTE):
10 - 25


Bedrijfshistorie / achtergrond

Dit bedrijf komt uit een erg moeilijke situatie door de sterk verslechterde offshore markt. De afgelopen jaren is reeds een transitie gemaakt naar andere markten. Het bedrijf is geherstructureerd en de omzet vertoond weer een stijgende lijn. Er zijn goede toekomstperspectieven voor wat betreft het huidige productpakket.

Het bedrijf word geleid door een zeer bevlogen bedrijfsleider. er dient echter nog een slag gemaakt te worden naar meer efficiency, een hogere graad van automatisering en op het gebied van personeel.


Activiteiten van het bedrijf

Het bedrijf heeft een goede naam, een langdurige historie en een zeer trouw klantenbestand. Er worden vooral middelgrote series hoogbelaste onderdelen geproduceerd door middel van cnc-verspaning en bijbehorende metaalbewerkingen. De onderneming is gespecialiseerd in niches op basis van onderscheidende kennis en productiemogelijkheden.

Toelevering vooral aan: maritieme industrie, offshore, defensie en overige machinebouw.


Onderscheidend vermogen

Het bedrijf staat bekend om de extreem hoge kwaliteit die geboden word en heeft een zeer trouw klantenbestand. Er worden producten geproduceerd die bijna geen enkel ander productiebedrijf in de omgeving kan produceren.


Overig

De huidige eigenaar heeft reeds een aantal stappen gezet om het bedrijf weer goede toekomstperspectieven te bieden. De omzet vertoond weer een stijgende lijn en de leverbetrouwbaarheid is sterk verbeterd.

Aangezien met het huidige personeelsbestand de groei bijna niet is bij te benen, staat de organisatie continu onder grote druk. Voor het bedrijf is het daarom beter om sneller stappen te kunnen zetten naar een efficientere organisatie waarbij een productiegedreven ondernemer wellicht beter past dan de huidige sales gedreven ondernemer.

Ondanks dat de afgelopen jaren reeds geinvesteerd is in modernisering van het machinepark, moeten er nog een groot aantal stappen gemaakt te worden.

Profiel koper:

1) Een bedrijf met een goed geautomatiseerd machinepark met nog vrije capaciteit op het gebied van cnc-draaiwerk en cnc-freeswerk.

2) Een bedrijf met voldoende eigen middelen om de gewenste slag naar een moderner machinepark te maken met een hogere au


Interesse of meer informatie?

Je kunt gratis en vrijblijvend je interesse kenbaar maken of meer informatie aanvragen over dit profiel. Het enige wat je hoeft te doen is het reactieformulier in te vullen en wij brengen je direct in contact met de (ver)kopende partij. In het reactieformulier is ruimte om al je vragen te stellen.

Je gegevens zijn uitsluitend bedoeld voor het leggen van contact en zullen dan ook discreet behandeld worden door de ontvangende partij.


Postcode

Vul uw postcode en huisnummer in en uw adres wordt automatisch geladen.


E-mail

Vul de juiste gegevens in, zodat de profielplaatser contact met je op kan nemen.

Telefoon

Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.

Mobiele Telefoon

Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.Het wachtwoord moet minimaal 6 karakters lang zijn.