17/09/2018 Geplaatst

Gevestigd in

Nederland

Algemene informatie

Branche

ICT-Dienstverlening

Soort bedrijf

ICT dienstverlening

Rechtsvorm

Eenmanszaak

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 100.000 - € 250.000

Indicatie overnamebedrag

€ 100.000 - € 250.000

Resultaat voor belasting

€ 0 - € 100.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

IT-bedrijf met langjarige historie in web development biedt zijn portefeuille ter overname aan. Gevestigd in Midden Nederland. Verkoper is bereid na overname een overeen te komen periode beschikbaar te blijven en mee te werken. Hiermee is overname van deze portefeuille ook voor startende ondernemers -mits voldoende PHP ervaring- ook bereikbaar.


Activiteiten van het bedrijf

Web development activiteiten met daarin 125k jaaromzet. Betreft bouw en onderhoud van maatwerk PHP-applicaties en, in beperkte mate, websites bij MKB bedrijven. Deze applicaties zijn vaak gekoppeld aan het bedrijfsproces van de opdrachtgever en resulteren daardoor veelal in lange termijn relaties met deze opdrachtgevers. De onderneming is dan ook meer dan 10 jaar actief in dit werkveld, met interessante tarieven en een reeds jaren volle agenda zonder abonnementen. Daarnaast verzorgt het bedrijf op beperkte schaal webhosting. Overdrachtsvorm: Activa-passiva transactie.


Overig

Profiel van de koper: een web development bedrijf dat zijn kennis en klantenbasis wil vergroten, en voorzien is van een operationele en supportive mindset. Verkoper en de portefeuille hebben geen specifieke binding met de eigen vestigingsregio. Dit biedt daarmee, mede gezien de aard van de werkzaamheden, ook aansluiting voor bedrijven in andere regio's.


Web development activiteiten
Regio
Nederland
Branche
ICT-Dienstverlening
Type
Te koop aangeboden
Omzet
100.000 - 250.000
Overname
100.000 - 250.000