Producent en detailhandel van unieke meubels van ergonomische topkwaliteit

Nederland

Algemene informatie

Branche:
Detailhandel Non-Food

Rechtsvorm:
VOF

Soort bedrijf:
Wonen en slapen

Transactievorm:
Activa / passiva transactie


Financiële informatie

Omzet indicatie:
500.000 - 1.000.000

Resultaat voor belasting:
100.000 - 250.000

Indicatie overnamebedrag:
250.000 - 500.000

Aantal medewerkers (in FTE):
< 5


Bedrijfshistorie / achtergrond

Ter overname aangeboden: Een onderneming die zich al meer dan 20 jaar bezighoudt met het produceren en verkopen van zelf ontwikkelde specialistische meubels. De meubels worden al dan niet op maat vervaardigd en zijn van ergonomische topkwaliteit. Dit zorgt voor een brede doelgroep van zowel zorgbehoevenden als mensen die op zoek zijn naar comfort.


Activiteiten van het bedrijf
Kerncijfers:
Het bedrijf behaalt een omzet van ca. € 550.000. Bij de onderneming zijn 2,5 FTE in dienst, inclusief de eigenaars. Het bedrijf draait met erg nette cijfers.
 
Het klantenbestand bestaat hoofdzakelijk uit particulieren, maar het aantal zakelijke klanten zoals bijvoorbeeld zorginstellingen krijgt een steeds groter aandeel.
 
Naast een fysieke winkel beschikt deze onderneming ook over een goed draaiende webshop waar de meubels verkocht worden.

Onderscheidend vermogen

Het bedrijf is erg succesvol en bschikt over:

  • een erg goede en mooie bedrijfsnaam,
  • een zeer goede reputatie,
  • een goed scorende website met een zeer oud verleden (gunstig bij zoekmachines) die bestaat sinds 1995,
  • onderscheidende producten met weinig tot geen concurrentie

De laatste 8 jaar is er niets meer aan marketing gedaan simpelweg omdat men niet meer werk aan kon en men gezien de leeftijd van de ondernemers geen extra personeel meer in dienst wilde nemen. Voorheen werd er jaarlijks ruim boven de €1.000.000 aan omzet gedraaid. Omdat veel producten geen concurrentie hebben, is de realistische verwachting dat het oude omzetniveau weer snel behaald kan worden door een nieuwe marketingstrategie uit te rollen en hiermee nieuwe doelgroepen te bereiken.


Overig

De reden van verkoop is leeftijdgerelateerd. Indien gewenst zijn de ondernemers bereid om de nieuwe eigenaar na overname op een goede manier te begeleiden om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Deze onderneming is zowel interessant voor een MBI-kandidaat als voor een strategische koper. Concreet is de onderneming op zoek naar een technisch inventief persoon die zich goed in de situatie van klanten kan verplaatsen en gevoel voor commercie heeft. Het kan echter ook een bedrijf zijn dat deze bedrijfsactiviteiten wenst te integreren in haar eigen activiteiten.

Vraagprijs voor deze onderneming ligt rond de € 400.000,-. Voor overname is een eigen vermogen van minimaal € 100.000,- is benodigd.


Interesse of meer informatie?

Je kunt gratis en vrijblijvend je interesse kenbaar maken of meer informatie aanvragen over dit profiel. Het enige wat je hoeft te doen is het reactieformulier in te vullen en wij brengen je direct in contact met de (ver)kopende partij. In het reactieformulier is ruimte om al je vragen te stellen.

Je gegevens zijn uitsluitend bedoeld voor het leggen van contact en zullen dan ook discreet behandeld worden door de ontvangende partij.


Postcode

Vul uw postcode en huisnummer in en uw adres wordt automatisch geladen.


E-mail

Vul de juiste gegevens in, zodat de profielplaatser contact met je op kan nemen.

Telefoon

Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.

Mobiele Telefoon

Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.Het wachtwoord moet minimaal 6 karakters lang zijn.