30/07/2018 Geplaatst

Gevestigd in

Noord-Brabant

Algemene informatie

Branche

Bouw

Soort bedrijf

Aannemingsbedrijf

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 1.000.000 - € 2.500.000

Indicatie overnamebedrag

€ 100.000 - € 250.000

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond
Onderneming is een aannemersbedrijf met een goede naamsbekendheid dat gevestigd is in de omgeving van Breda. Het aannemersbedrijf werkt projectmatig en treed voornamelijk op als hoofdaannemer in bouwprojecten. Ondernemer is op zoek naar een kandidaat voor opvolging van het aannemersbedrijf vanwege het naderen van de pensioengerechtigde leeftijd.

Activiteiten van het bedrijf
Onderneming begeleid als hoofdaannemer het volledige bouwproces van nieuwbouw-, verbouw- en renovatieprojecten. Dit doet de onderneming voor zowel zakelijk- als particuliere opdrachtgevers; Onderneming beschikt over een goede naamsbekendheid en werkt voor veel vaste opdrachtgevers (geen repeterende omzet); Het personeelsbestand bestaat uit 4 werknemers, waarvan 1 parttime administratieve kracht. Voor de uitvoering van bouwprojecten maakt de onderneming gebruik van onderaannemers en inleen van personeel. Onderneming is gevestigd in haar eigen bedrijfslocatie welke na overname te huur wordt aangeboden. Dit betreft een kantoor aan huis met magazijn/loods en eigen bedrijfsterrein;

Onderscheidend vermogen
De omzet in de periode 2015 tot en met 2017 bedroeg tussen circa € 1.300.000 en circa € 1.775.000. De omzet en marge kan per jaar fluctueren en hangt sterk af van type bouwprojecten. Het bedrijfsresultaat voor ondernemersbeloning fluctueerde in de laatste drie jaar tussen circa € 110.000 en circa € 130.000.

Overig
De juridische structuur bestaat uit het aannemersbedrijf met een aparte besloten vennootschap waarin het personeel zit. Het aannemersbedrijf huurt het pand en haar bedrijfsmiddelen van een beheer b.v. De voorkeur gaat uit naar een aandelentransactie waarbij 100% van de aandelen van het aanne-mersbedrijf en de personeel b.v. worden overgenomen. De bedrijfsmiddelen in de beheer b.v. vormen eveneens onderdeel van de transactie. Onderneming is uitermate geschikt voor kandidaten met ervaring in de bouw, die de stap willen maken naar het zelfstandig ondernemerschap. Met een overname geniet deze kandidaat direct een goede naamsbekendheid met vaste opdrachtgevers en ervaren werknemers. Ondernemer staat ervoor open om kandidaat opvolger te begeleiden bij de eerste stappen van het zelf-standig ondernemerschap. Ondernemer is ook geschikt voor strategische kopers. Dit kunnen aannemers-bedrijven zijn die op zoek zijn naar uitbreiding in de markt.

Aannemersbedrijf in Noord-Brabant
Regio
Noord-Brabant
Branche
Bouw
Type
Te koop aangeboden
Omzet
1.000.000 - 2.500.000
Overname
100.000 - 250.000