Profiel nr. 67084

Verhuurmakelaarskantoor Amersfoort met terugkerende inkomsten

20/07/2018 Geplaatst

Gevestigd in

Utrecht

Algemene informatie

Branche

Dienstverlening

Soort bedrijf

Bemiddelaar in onroerende zaken

Rechtsvorm

Eenmanszaak

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 100.000 - € 250.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

€ 0 - € 100.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Door te blijven investeren in kwaliteit is de landelijke organisatie waar dit kantoor deel van uit maakt uitgegroeid tot de nummer 1 partij in verhuur en beheer. De focus ligt op het hogere segment met verhuur aan expats. Maar ook grotere beleggers met transformatieprojecten kiezen voor ons. Met onze eigen beheerafdeling waar de inkoop van de diensten kostenneutraal is, kunnen lokale kantoren zonder veel gedoe een eigen beheerportefeuille opbouwen. Verder liggen er voor de juiste commerciële makelaar kansen op het gebied van aankoop van woningen voor beleggers, die van plan zijn om 20 jaar klant te blijven.


Activiteiten van het bedrijf

Alle andere kantoren worden bestuurd door kwalitatief hoogwaardige franchisenemers die enkel voor de lange termijn gaan. Vanuit de franchise wordt geholpen met de marketing voor de nieuwe klanten (verhuurleads) door middel van een eigen online netwerk van leadsites. 

Op het hoofdkantoor is er een team van specialisten speciaal voor de franchisenemers waardoor ondersteuning wordt geboden op het gebied van juridische, (online) marketing, design, sales en overig inhoudelijk. Vanaf dag 1 heb je alle middelen tot beschikking om uit te groeien tot marktleider in de regio voor woningverhuur en vastgoedbeheer. Voor het onderscheidend vermogen in het vinden van de juiste expat-huurders worden vanuit de landelijke formule internationale platforms onderhouden. Om ook woningen te kunnen verkopen kan er in een flexibel model gebruik gemaakt worden van het verkooplabel iQ Makelaars.


Onderscheidend vermogen

Alle tools worden vanuit de landelijke formule geboden om een makelaar te zijn die gebruik maakt van moderne marketing, maar ouderwetse kwaliteit biedt op het hoogste niveau.


Overig

Huidige franchiseneemster heeft de afgelopen 1,5 jaar een groei laten zien, maar wil zich focussen op Utrecht. Als overnamesom wordt ca. 1x het geprognotiseerde jaarresultaat (winst voor belasting) gevraagd. Voor de juiste persoon kan de overnamesom nog sneller terugverdiend worden. Een deel van de overnamesom in termijnen betalen behoort tot de mogelijkheden.

Bij overeenstemming wordt een plannin gemaakt voor inwerken en overdracht. 
Er hoeft geen huurovereenkomst of personeel te worden overgenomen.


Afbeeldingen
Verhuurmakelaarskantoor Amersfoort met terugkerende inkomsten
Regio
Utrecht
Branche
Dienstverlening
Type
Te koop aangeboden
Omzet
100.000 - 250.000
Overname
N.o.t.k.