Profiel nr. 67059

Brood & banketwinkel met cateringservice in het centrum van Eindhoven met grote klantenkring

13/07/2018 Geplaatst

Gevestigd in

Noord-Brabant

Algemene informatie

Branche

Detailhandel Food

Soort bedrijf

Brood-, koek- en banketspeciaalzaak

Rechtsvorm

VOF

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 100.000 - € 250.000

Indicatie overnamebedrag

€ 100.000 - € 250.000

Resultaat voor belasting

€ 0 - € 100.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Ruim 20 jaar geleden heb ik, samen met mijn vrouw, de Brood en Banketzaak overgenomen met daarvoor al een lange loopbaan in een Bakkerszaak.

Al die jaren starten we in de vroege morgen met het bakken van onze Franse broodjes, croissantjes en  warme appelflappen. Dagelijks maken we ons gebak vers in onze eigen keuken en het brood wordt dagelijk vers aangeleverd door een warme bakker uit de regio.

Nog steeds ga ik dagelijks met plezier naar het werk, maar inmiddels heb ik de leeftijd bereikt om verder te gaan kijken en te bekijken of ik iemand kan vinden die ik mijn passie in dit vak kan overdragen....


Activiteiten van het bedrijf

Iedere morgen wordt het brood vers aangeleverd door een warme bakker uit de regio, daarnaast maak ik al mijn gebak en vlaaien dagelijks vers in de keuken. Tevens zijn onze belegde broodjes zeer bekend in onze regio en maken we deze dagelijks vers in de winkel. Ook hebben we een grote klantenkring opgebouwd in de bezorging van deze broodjes. Ooit begonnen als hobby en inmiddels uitgegroeid tot concept met naam is het verzorgen van koude en warme buffetten en het maken van bittergarnituur.                                          

In onze eigen keuken van ruim 50 m2 is ruimte genoeg om hier iets moois van te maken. Ik werk samen met mijn vrouw en we hebben 1 medewerkster voor ongeveer 30 uur per week en 1 weekend-medewerker. Onze medewerkster is in vaste dienst en mag mee overgenomen worden welke als voordeel heeft dat ze de klanten en de winkel kent, maar dit is natuurlijk niet verplicht.  


Onderscheidend vermogen

We werken samen met een warme bakker voor ons dagelijks verse brood waarmee we ons kunnen onderscheiden van andere bakkers en omdat we ons gebak zelf maken komen de klanten speciaal naar ons toe voor het heerlijke gebak.

Tevens onderscheiden we ons met de vers belegde broodjes welke we ook bezorgen op locatie eventueel compleet met soepen, zuivel en/of fruit.

We hebben veel gerenommeerde bedrijven als klant waar we met grote regelmaat geheel verzorgde lunches verzorgen.

Doordat we al jaren mooie buffetten verzorgen hebben we inmiddels een groot klantenbestand opgebouwd waarvan er velen jaarlijks terugkomen met hun verjaardagen of bv. kerstmis.

Tussen kerst en nieuwjaar bakken we ook jaarlijks vele honderden oliebollen en appelbeignets


Overig

Voor de overname van deze zaak zijn er vele mogelijkheden....

Omdat het Pand in mijn eigen bezit zijn er mogelijkheid tot huur en eventueel koop. De winkel is een paar jaar geleden helemaal verbouwd en heeft een mooie uitstraling van deze tijd. De winkel heeft 2 zijdens voor het brood, een mooie gebaksvitrine en een aparte broodjescorner aan de voorzijde van de winkel. Achter in de keuken staat een koelcel en een grootte diepvriescel, diverse werktafels en alle verdere benodigdheden om een bakkerswinkel te runnen...

Onze medewerkster is in vaste dienst en mag mee overgenomen worden welke als voordeel heeft dat ze de klanten en de winkel kent, maar dit is natuurlijk niet verplicht.

Mijn richtprijs voor de overname van mijn complete inventatis is 25.000,00 euro, welke tevens kan worden opgedeeld als we tot een verhuurovereenkomst kunnen komen. 

De overnamesom, of een gedeelte ervan zou dan verdeeld kunnen worden.

Dit bedrijf is een prachtige kans voor bijvoorbeeld een jong ambitieus ondernemeskoppel met hart voor de zaak en affiniteit met catering en bakkerij. Met de juiste energie heb je een mooie onderneming om een vliegende start te maken.


Brood & banketwinkel met cateringservice in het centrum van Eindhoven met grote klantenkring
Regio
Noord-Brabant
Branche
Detailhandel Food
Type
Te koop aangeboden
Omzet
100.000 - 250.000
Overname
100.000 - 250.000