Profiel nr. 66971

Opleiding- en exameninstituut in het oosten van het land

20/06/2018 Geplaatst

Gevestigd in

Gelderland

Algemene informatie

Branche

Dienstverlening

Soort bedrijf

Training / opleiding

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 250.000 - € 500.000

Indicatie overnamebedrag

€ 500.000 - € 1.000.000

Resultaat voor belasting

€ 100.000 - € 250.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

De onderneming bestaat reeds meer dan 17 jaren en is een zeer breed georiënteerd opleidingsinstituut o.a. op het gebied van ICT, Administratief, Talen, Horeca, BHV en Microsoft Office Opleidingen. Deze worden zowel binnen het eigen instituut gegeven als ook op locatie. De onderneming staat met meer dan 3000 verschillende examens die computerbased worden afgenomen bekend als een van de grootste onafhankelijke examen instituten van het land. Er worden tevens ca 1000 verschillende opleidingen online aangeboden en ook de verhuur van computerlokalen is onderdeel van de omzet. Men is actief voor Nederlandse en buitenlandse opdrachtgevers.


Activiteiten van het bedrijf

Door de moderne en flexibele opzet en de inzet van gekwalificeerd personeel heeft men een zeer kostenefficiënte organisatie opgetuigd. Doelgroep is de landelijke opleidingsmarkt en behoefte en de steeds verder toenemende vraag naar geschoold personeel. De onderneming richt zich speciaal op instappers en herintreders. De onderneming beschikt momenteel over 0,6 FTE exclusief de DGA. Waar nodig wordt gebruik gemaakt van ZZP-ers. De onderneming heeft door de no nonsens aanpak en de flexibele opzet  de crisisjaren goed doorstaan en heeft in de afgelopen jaren weer een hele mooie groei laten zien. Omzet over 2017 is met ca 730.000 euro met een (genormaliseerde). Ebitda van ca 50% heel goed te noemen echter de omzet is ook sterk afhankelijk van grote projecten. Verwachtingen voor de komende jaren zijn zonder meer uitstekend te noemen.


Onderscheidend vermogen

De onderneming beschikt over een huurpand op een A1 zichtlocatie in een grote stad in het oosten van het land vlak bij het NS station en beschikt over 80 "werkplekken" met computers voor les en/of examens. 

De computerbased examens worden dagelijks afgenomen voor zo'n 6 Amerikaanse en 2 Nederlandse partijen, samen meer dan 3000 verschillende examens. Doordat de onderneming op meerdere "poten" staat en de examens een vaste waarde in de omzet zijn is het bedrijfsrisico beperkt.

Er is ruim voldoende potentie om met de juiste (marketing)middelen de omzet flink te verhogen. Er is bijvoorbeeld veel vraag naar onze MBO+ en HBO ICT opleidingen die, in tegenstelling tot veel andere aanbieders, online afgewerkt kunnen worden.


Overig

De reden van verkoop is dat de buitenlandse activiteiten van de eigenaren steeds meer tijd vergen en gezien de leeftijd van beide ondernemers hebben ze besloten om de onderneming te verkopen en zich volledig op hun andere activiteiten te gaan richten.

Het bedrijf heeft veel aantoonbare potentie om te groeien, echter ontbreekt het bij de huidige eigenaren aan tijd om deze groei te bewerkstelligen. Aan b.v. reclame is weining gedaan in de voorgaande jaren. Potentiële kopers wordt de optie geboden om, indien gewenst, de portefeuille zonder personeel over te nemen. 

De potentiële koper is bij voorkeur jong met een gezonde ondernemersdrift, heeft affiniteit (diepgaande kennis niet noodzakelijk) met ICT, beschikt over uitstekende Engelse vaardigheden en over een minimaal eigen kapitaal van € 125.000,-. Verdere informatie kan verkregen worden middels het reactieformulier


Opleiding- en exameninstituut in het oosten van het land
Regio
Gelderland
Branche
Dienstverlening
Type
Te koop aangeboden
Omzet
250.000 - 500.000
Overname
500.000 - 1.000.000