Profiel nr. 66947

Wijngaard in de Randstad met wine experience centre, horecagelegenheid en dagbestedingscentrum

13/12/2018 Geplaatst

Gevestigd in

Noord-Holland

Algemene informatie

Branche

Horeca en recreatie

Soort bedrijf

Overig

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 250.000 - € 500.000

Indicatie overnamebedrag

€ 1.000.000 - € 2.500.000

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

Wijngaard in de Randstad met wine experience centre, (uit te bouwen) horecagelegenheid en dagbestedingscentrum (WMO)

Ter overname wordt aangeboden een unieke locatie waarop een wijngaard (circa 1,5 hectare met 3.500 planten) alsmede een daaraan gekoppelde horecagelegenheid en dagbestedingscentrum in het kader van de WMO zijn gevestigd in de randstad.

De wijngaard produceert circa 3.000 tot 4.000 flessen per jaar. De exploitatie geschiedt deels met vrijwilligers. De wijn wordt zowel op locatie als via speciaalzaken geschonken en  in diverse horecagelegenheden in de regio. Voor de productie beschikt men over een wijnkelder met beheerste klimatologische omstandigheden. Op de begane grond is het wine experience centre gevestigd, naast verkoopactiviteiten wordt deze ruimte ook gebruikt voor workshops en vergaderingen. 


Activiteiten van het bedrijf

De horeca-activiteiten worden momenteel in beperkte mate geëxploiteerd. Op jaarbasis worden (zonder marketinginspanningen) circa 150 evenementen verzorgd, uiteenlopend van vergaderingen, wijnproeverijen, trouwerijen, verjaardagen, relatiemeetings en gerelateerde vergader-/horeca-activiteiten. Er bestaan (vooralsnog) geen publieke (dag- of avond)horeca-activiteiten met specifieke openingstijden. Tevens is er beschikking over een terras (op de zuidzijde) met uitzicht over de wijngaard. Ook is er een aparte vergaderruimte ingericht waar maximaal 12 personen kunnen vergaderen.

 


Onderscheidend vermogen

Daarnaast is er een grote zaal voor de dagbestedingsactiviteiten. Dagbesteding richt zich nu hoofdzakelijk op senioren met geheugenproblematiek (alzheimer, dementie, CVA, Parkinson e.d.). Er is aansluiting gevonden bij Landzijde, een overkoepelende organisatie van zorgboerderijen in Noord-Holland. Zij sluiten de contracten met gemeenten, verzorgen zij ook de verdere financiële afwikkeling en vormen zo een buffer tussen gemeenten en individuele zorgboer. Deze activiteiten zijn winstgevend en onlosmakelijk verbonden met de huidige erfpachtconstructie van de locatie. Er is een gegadigde voor de exploitatie van de dagcentrumactiviteiten. Het personeel wordt via payroll of als ZZP ingeschakeld en zijn dus niet in dienst


Overig

De huidige activiteiten worden geëxploiteerd vanuit een holding met 2 werkmaatschappijen. Het onroerend goed (en erfpacht) bevinden zich in de holding. Dit zal via een activatransactie worden overgedragen. De voorkeur gaat uit naar een directe overdracht van de aandelen, waarbij de huidige ondernemer in principe bereid is nog een (beperkte) periode aan wijngaard verbonden te blijven.

Na ondertekening van een geheimhoudingsovereenkomst kan verdere informatie gedeeld worden.


Wijngaard in de Randstad met wine experience centre, horecagelegenheid en dagbestedingscentrum
Regio
Noord-Holland
Branche
Horeca en recreatie
Type
Te koop aangeboden
Omzet
250.000 - 500.000
Overname
1.000.000 - 2.500.000