Profiel nr. 66203

Allround installatiebedrijf in Noord-Nederland

26/11/2018 Geplaatst

Gevestigd in

Nederland

Algemene informatie

Branche

Bouw

Soort bedrijf

Installatiebedrijf

Rechtsvorm

NV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 250.000 - € 500.000

Indicatie overnamebedrag

€ 250.000 - € 500.000

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

Bedrijfsvoering:
De bedrijfsactiviteiten worden vanuit een besloten vennootschap uitgevoerd. Het is een kleinschalig mkb-bedrijf met twee eigenaren en een ervaren loondienstmonteur. De directieleden hebben de taken verdeeld in commerciële en administratieve taken en uitvoerende taken. Het bedrijf heeft een eigen 24/7 storingsdienst. Het bedrijf is aangesloten bij Uneto-VNI. De activiteiten worden ondernomen vanuit een eigen pand met kantoor en werkplaats/magazijn op een goede zichtlocatie. Het vastgoed kan worden overgenomen.   


Activiteiten van het bedrijf

Een allround installatiebedrijf in het noorden van Nederland. Actief op het gebied van installeren en vervangen van cv-installaties, service en onderhoud van gas-, water- en elektra installaties, duurzame installatietechnieken, sanitair en klimaattechniek.

Er wordt hoofdzakelijk zaken gedaan in de particuliere markt. Het is een familiebedrijf met een vaste klantenkring in de regio. Er is in de loop der jaren een klantportefeuille van ruim 425 service- en onderhoudsabonnementen opgebouwd. Het bedrijf heeft een goede reputatie en naam.  


Onderscheidend vermogen

Cijfers:
Het bedrijf behaalde de laatste boekjaren een omzet van € 589.000 – € 569.000 met een brutomarge van € 349.000 – € 331.000. In de laatste drie jaar werd een gemiddelde EBITDA van € 46.000 behaald.

Reden verkoop:
De eigenaren hebben een leeftijd bereikt waarop zij het rustiger aan willen doen. Zij willen het bedrijf graag aan een externe partij overdragen. Er is geen natuurlijke opvolger voor het bedrijf. De operationeel directeur staat er voor open om in een bepaalde mate betrokken te blijven bij het bedrijf.    

Mogelijke redenen om te kopen:

  • Strategische uitbreiding activiteiten;
  • Overname ervaren monteur en ruim 425 service- en onderhoudsadressen;
  • Particulier of bestaande ondernemer die nieuwe uitdaging zoeken en een onderneming met groeimogelijkheden wil kopen.

 


Overig

De prijs voor de aandelen is vastgesteld op € 300.000 (cash and debt free) en is exclusief het vastgoed. De waarde van het vastgoed is vastgesteld op € 350.000.  


Allround installatiebedrijf in Noord-Nederland
Regio
Nederland
Branche
Bouw
Type
Te koop aangeboden
Omzet
250.000 - 500.000
Overname
250.000 - 500.000