24/10/2018 Geplaatst

Gevestigd in

Noord-Brabant

Algemene informatie

Branche

Detailhandel Non-Food

Soort bedrijf

Wonen en slapen

Rechtsvorm

Eenmanszaak

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 250.000 - € 500.000

Indicatie overnamebedrag

€ 100.000 - € 250.000

Resultaat voor belasting

€ 0 - € 100.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

De eigenaar is van oorsprong timmerman en meubelmaker. Hij is in 2000 voor zichzelf begonnen, eerst in de garage bij huis en later in een werkplaats op een industrieterrein. De focus lag toen op het maken van kasten en massief houten meubelen. In 2008 is het huidige pand betrokken omdat er behoefte was om ook een showroom te hebben. Sindsdien heeft de eigenaar het bedrijf samen met zijn vrouw verder ontwikkeld en uitgebouwd tot het winstgevende bedrijf met ‘interieur op maat’ wat het nu is. Voor de eigenaar en zijn vrouw zijn andere persoonlijke ambities gaan spelen, dat is de reden dat het bedrijf te koop wordt aangeboden.


Activiteiten van het bedrijf

Het bedrijf, gevestigd in Midden-Brabant, is gespecialiseerd in het op maat vervaardigen en leveren van binnendeuren en kasten. Verder bestaat de verkoop uit de verkoop van meubelen en stoffering uit het assortiment dat in de showroom ten toon wordt gesteld. Het bedrijf richt zich bij de verkoop van binnendeuren op stalen deuren en in het bijzonder op Steel look deuren (van aluminium) en daarnaast op volle deuren (van hout of kunststof). Deze deuren zijn al jaren bijzonder gewild en worden altijd gemaakt op klantspecificatie. Vanwege de ruime keuze in de showroom komen de klanten uit een groot regionaal gebied (onder de lijn Breda – Utrecht – Arnhem).


Onderscheidend vermogen

De deuren worden door de eigenaar bij de klant thuis ingemeten, daarna door de fabrikant op klantspecificatie gemaakt en vervolgens door de eigenaar uitgeleverd en geplaatst. De kasten op maat kunnen woon- of slaapkamerkasten zijn of een inloopkast, met naar wens een schuifdeur of een draaideur. De indeling, hoogte en diepte van de kast kan volledig op klantspecificatie worden gemaakt. Alle kastinterieurs en de scharnierdeuren van kasten worden in de eigen werkplaats vervaardigd. Schuifdeuren van kasten worden extern op maat besteld. De eigenaar wordt bij zijn werkzaamheden geassisteerd door een jonge medewerker met een leerwerkovereenkomst. De echtgenote van de eigenaar werkt mee in de zaak, zij is interieurontwerper en gastvrouw/verkoopster in de showroom.


Overig

Het bedrijf beschikt over een showroom van circa 200m2 met aanpalend een goed geëquipeerde werkplaats van circa 140m2. Het pand wordt gehuurd. De staat van onderhoud is goed. De huur is relatief laag. De huur geldt voor onbepaalde tijd met een opzegtermijn voor huurder en verhuurder van drie maanden. Marketing: Het bedrijf heeft er doelbewust voor gekozen om mee te liften op de marketingactiviteiten van de fabrikanten waarvan het de producten in het assortiment heeft. Financieel: Het bedrijf heeft de afgelopen jaren een groei gerealiseerd van 40% per jaar. De genormaliseerde EBITDA (vóór ondernemersbeloning) bedraagt 30% van de omzet. Het bedrijf heeft naast een beperkt bedrag aan schulden uit hoofde van het operationele werkkapitaal geen schulden aan derden.


Interieurbouwer en woninginrichting op maat
Regio
Noord-Brabant
Branche
Detailhandel Non-Food
Type
Te koop aangeboden
Omzet
250.000 - 500.000
Overname
100.000 - 250.000