17/04/2018 Geplaatst

Gevestigd in

Noord-Holland

Algemene informatie

Branche

Bouw

Soort bedrijf

Installatiebedrijf

Rechtsvorm

VOF

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 500.000 - € 1.000.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

€ 100.000 - € 250.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Het bedrijf, dat 21 jaar geleden door de huidige eigenaar is verkregen, bestaat al meer dan 100 jaar. De onderhoudscontracten voor de zakelijke markt zijn indertijd voortgezet op de nieuwe eigenaar en zijn derhalve uiterst stabiel. Daarnaast heeft de eigenaar een aantal nieuwe zakelijke relaties weten te scoren waar de onderneming inmiddels ook al weer jarenlang actief bij is betrokken.


Activiteiten van het bedrijf

Een gerenommeerd installatiebedrijf met jarenlange onderhoudscontracten in de zakelijke markt. Daarnaast worden interessante, rendabele projecten in de particuliere markt uitgevoerd. Werkzaamheden kunnen variëren van eenvoudig loodgieterswerk in de personeelskantine tot het vervangen van persleidingen en koelwaterleidingen in buitenformaten. Daarnaast; gas- waterinstallaties, lood- en zinkwerken, dakbedekkingen cv installaties, mechanische ventilatie, speciale badkamerprojecten, tevens technisch advies en begeleiding van totaalprojecten.

Het ondernemersechtpaar is op leeftijd en heeft géén opvolging voor dit uitstekende bedrijf. Gezocht wordt naar een ondernemer die meer in zijn mars heeft dan het reguliere loodgietersbedrijf en die zijn scoop wil uitbreiden op industrieel vlak. Ook kan het bedrijf een welkome aanvulling zijn voor een regulier installatiebedrijf dat uitbreiding zoekt in zakelijke markt met een nagenoeg vaste omzet en resultaat.


Overig

De overname kent drie aspecten:

  1. Goodwill,
  2. Inventaris, vervoermiddelen en voorraden
  3. en het bedrijfspand.

Goodwill is bepaald op de gewogen jaarwinst na ondernemersbeloning. Inventaris en voorraden zijn meer uitgebreid dan bij gangbare loodgietersbedrijven, vanwege de zakelijke aspecten. Het bedrijfspand dient bij voorkeur te worden gekocht; huur met recht van koop is echter ook een mogelijkheid.

De drie allround personeelsleden zijn volledig zelfstandig inzetbaar bij de zakelijke opdrachtgevers. De omzet en het uitstekende resultaat zijn al jarenlang stabiel. Vanwege specialistisch werk is een uitgebreid arsenaal aan gereedschap aanwezig. De bedrijfsbussen zijn recent en volledig ingericht.

Omzetindicatie € 500.000 - € 600.000 Winst € 100.000 - € 125.000


Installatiebedrijf zakelijke markt
Regio
Noord-Holland
Branche
Bouw
Type
Te koop aangeboden
Omzet
500.000 - 1.000.000
Overname
N.o.t.k.