19/04/2018 Geplaatst

Gevestigd in

Nederland

Algemene informatie

Branche

Detailhandel Non-Food

Soort bedrijf

Baby- en kindermode

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

0

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 0 - € 100.000

Indicatie overnamebedrag

€ 100.000 - € 250.000

Resultaat voor belasting

€ 0 - € 100.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Overnemer gezocht voor de sterk groeiende online marktplaats voor mode. 

De activiteit werd gestart in februari 2016. Sindsdien uitgegroeid tot de derde grootste modemarktplaats in Nederland met 300-400 organische en unieke bezoekers per dag en 15 500 actieve modeartikelen. Het platform biedt unieke kansen als alleenstaand platform, maar ook als advertentieplatform ter ondersteuning van een andere webshop.

Het platform bevindt zich in een zeer sterke markt. In Nederland worden jaarlijks 10 miljoen stukken tweedehandskleding online verhandeld.

Reden van verkoop is verandering van interesse bij de oprichter.


Activiteiten van het bedrijf

Op de marktplaats kunnen particulieren zoekertjes plaatsen om zo hun kleding, schoenen en/of accessoires te koop te stellen. Geïnteresseerde kopers kunnen op een eenvoudige manier de kleding overkopen. 

Per aankoop betalen koper 5% commissie extra commissie.


Onderscheidend vermogen

In tegenstelling tot klassieke marktplaatsen als Marktplaats.nl heeft deze onderneming het volledige koop/verkoopproces geautomatiseerd. Een koper kan alles afrekenen met de kaart vanuit een winkelmandje. Verkopers worden automatisch op de hoogte gebracht, voorzien van een PostNL zendlabel, automatisch uitbetaald bij goede ontvangst bij de koper, ... Hoewel communicatie mogelijk is via een chatfunctie, werd het proces zo vereenvoudigd dat communicatie niet langer noodzakelijk is.

Daarnaast is het bedrijf de enige modemarktplaats die zich richt op een doelgroep met kinderen. Baby- en kinderkleding vormen de basis van de verkoop. Omdat gebruikers graag bij één platform blijven draagt dit ook bij tot de verkoop van dames- en herenkleding. 


Overig

Het platform is custom-built in Python/Django, wat uitbreidingen en aanpassingen makkelijk maakt. Ondersteuning tot drie maanden na verkoop is gegarandeerd.

De onderneming heeft verder recent nog heel wat media-aandacht gekregen:

Kanaal Z: 

RTL4:

Gazet Van Antwerpen:
https://www.gva.be/cnt/dmf20180228_03382627/tim-25-scoort-in-nederland-met-online-platform-voor-babykleding-tweedehands-kopen-is-daar-veel-minder-een-taboe


Groeiende marktplaats voor tweedehands mode
Regio
Nederland
Branche
Detailhandel Non-Food
Type
Te koop aangeboden
Omzet
0 - 100.000
Overname
100.000 - 250.000