Profiel nr. 66041

Lijnrijder in kamerplanten op één van de Alpenlanden

26/03/2018 Geplaatst

Gevestigd in

Nederland

Algemene informatie

Branche

Transport

Soort bedrijf

Beroepsgoederenvervoer over de weg

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Nader te bepalen

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

5 - 10

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 2.500.000 - € 5.000.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

€ 250.000 - € 500.000


Activiteiten van het bedrijf

De onderneming richt zich met name op de verkoop van planten aan bloemisterijen, supermarkten en hotels. De onderneming heeft een uitstekende naamsbekendheid in de branche en staat met name bekend om haar kwaliteit en breed assortiment. De onderneming rijdt wekelijks met een aantal vrachtwagens een vastgestelde route om haar klanten te bedienen. De klanten kunnen hun keuze maken in de mobiele verkoopruimte en/of kunnen vooraf hun producten bestellen. In de afgelopen jaren is een stabiele omzet gerealiseerd van circa € 3.000.000 á € 4.000.000, met een genormaliseerd bedrijfsresultaat van circa 10%.


Onderscheidend vermogen

Hoog winstgevende onderneming. Hoogwaardige dienstverlener met vakkundig personeel en hoge kwaliteitsnormen. Omzet niet afhankelijk van de ondernemer. Eenvoudige omzetgroei mogelijk indien meer wagens worden ingezet door lopende contracten (niet alle vestigingen van gecontracteerde hotels en winkels worden bediend). Sterke binding met afnemers.


Overig

De reden van verkoop is dat de huidige eigenaar zich meer wenst te concentreren op zijn andere activiteiten. Hij zou graag zijn aandelen overdragen, maar is bereid om nog enige tijd betrokken te blijven om zorg te dragen voor een goede overdracht.


Lijnrijder in kamerplanten op één van de Alpenlanden
Regio
Nederland
Branche
Transport
Type
Te koop aangeboden
Omzet
2.500.000 - 5.000.000
Overname
N.o.t.k.