26/09/2018 Geplaatst

Gevestigd in

Nederland

Algemene informatie

Branche

Groothandel

Soort bedrijf

Handelsonderneming

Rechtsvorm

N.v.t.

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 250.000 - € 500.000

Indicatie overnamebedrag

€ 100.000 - € 250.000

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

Ter overname aangeboden Webshops in medische huisdier producten. 

Beschrijving: Namens onze cliënt zoeken wij een overnamekandidaat voor 2 Europese webshops in verschillende talen in medische huisdier producten. De onderneming is gespecialiseerd in antiparasitica, supplementen en diervoeders. De webshops zijn live sinds 2012. Fulfilment gebeurt via een gespecialiseerde externe partij. Er wordt ook beperkt verkocht via de marktplaatsen, zoals Amazon De producten worden hoofdzakelijk verkocht aan consumenten in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, United Kingdom en Scandinavië.

Afgelopen jaren heeft de onderneming een prima naamsbekendheid opgebouwd. Inmiddels 85.000 klantrecords.

Entiteit: V.O.F.

Omvang: Het bedrijf heeft 1FTE. De vennoten richten zich hoofdzakelijk op andere activiteiten.

Vestiging: Het bedrijf is gevestigd in de Randstad. De exploitatie van de webshops is echter niet locatie gebonden.


Activiteiten van het bedrijf

Kerncijfers: In 2016 heeft de onderneming een omzet gerealiseerd van € 1.406.000. De omzet voor 2017 liep terug naar € 863.000 bij een licht negatief resultaat vanwege mindere focus, maar ook de keus tot optimaliseren van SEO en marketing uitgaven, waardoor verdere organische groei nu mogelijk is. Door uitbreiding assortiment, verdere optimalisering van de webshops en online marketing zit er veel potentie in omzetgroei en controleren van kosten. Vanwege de hoge graad van automatisering is dit zeer goed mogelijk met een klein team van ca. 2 à 3 FTE.

Reden voorgenomen verkoop: De huidige ondernemer wordt in beslag genomen door andere activiteiten zodat hij zich niet voldoende kan richten op een optimale exploitatie en het uitbouwen van de webshops. De huidige ondernemer is graag bereid het bedrijf met zorg en begeleiding over te dragen en desgewenst een key person in te werken.


Onderscheidend vermogen

Transactie & Koopprijs: Het betreft een activatransactie. De koopprijs voor de webshops en klantenbestand is gesteld op € 350.000, dan wel op een aanbetaling van € 250.000 te combineren met een Earn Out die afhankelijk is gesteld van de te realiseren omzetten.

Deze optie is vooral interessant om de omzet toe te voegen aan een bestaande business in deze branche. Ook is het mogelijk het bedrijf met licenties in state of art cloud-based ERP software en marktplaatssoftware over te nemen. Deze software wordt nu volop (gedeeld) gebruikt, de licenties zijn echter deelbaar of kunnen indien gewenst worden toegewezen aan deze business. Snelle groei met ook andere producten, ook op andere kanalen en marktplaatsen en met meerdere magazijnlocaties is dan mogelijk.

Prijs in dat geval n.o.t.k.


Webshops in medische huisdier producten
Regio
Nederland
Branche
Groothandel
Type
Te koop aangeboden
Omzet
250.000 - 500.000
Overname
100.000 - 250.000