16/03/2018 Geplaatst

Gevestigd in

Limburg

Algemene informatie

Branche

Detailhandel Non-Food

Soort bedrijf

Overig

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Nader te bepalen

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

> 50

Type koper

Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 2.500.000 - € 5.000.000

Indicatie overnamebedrag

€ 500.000 - € 1.000.000

Resultaat voor belasting

€ 100.000 - € 250.000


Bedrijfshistorie / achtergrond
Ik ben bedrijfsontwikkelaar en vastgoedontwikkelaar met op dit moment een 10-tal actieve projecten, de helft bedrijfsontwikkeling, de andere helft vastgoedontwikkeling. De projecten worden ontwikkeld in samenwerking met complementaire kennispartners. Voor de vastgoedprojecten is kapitaal niet moeilijk te vinden. Anders voor de bedrijfsontwikkelprojecten

Activiteiten van het bedrijf
De bedrijfsontwikkeltrajecten zijn het meest interessant gezien de langjarige cashflow output. De vastgoedprojecten zijn telkens 'one shots'. Voor de bedrijfsontwikkeltrajecten zoek ik kapitaalpartners. Voor elke ontwikkeling is waardecreatie de doelstelling. Graag zou ik met willen kennismaken met kapitaalpartners om te zien of in samenwerking mogelijk zou kunnen zijn.

Onderscheidend vermogen
Opgebouwd en nog in doorontwikkeling is een keten van fysieke winkels met een omzet van 10 mln en 100 medewerkers. Op dit moment zijn 3 webwinkels in ontwikkeling in andere branches. Twee van deze hebben bewezen omzet en kunnen snel hoog winstgevend doorgroeien naar 5 mln omzet. De derde webshop is een verwachte 'big hit' met een uniek product die in juni wordt gelanceerd. Allen zijn gericht op de 4 belangrijkste taalgebieden in west Europa. Anders dan de traditionele beperkte markt zijn de verdienmodellen van webwinkels aanzienlijk aantrekkelijker.

Overig
Bij ontwikkelingen wordt een absoluut minimum rendement op de investering (CF/IC) van 33% als uitgangspunt genomen. Operationeel moet een EBITDA van minstens 20-25%% moet haalbaar zijn. Overige eisen zijn zoal hoge bruto marge, lage overhead, outsourcing, uniek product of sterk concurrentievoordeel, omvangrijke markt etc. Binnen 5 jaar moet een aandeelhouderswaarde vanminimaal 5 mln kunnen worden bereikt.

Bedrijfsontwikkelaar zoekt kapitaalpartners
Regio
Limburg
Branche
Detailhandel Non-Food
Type
Te koop aangeboden
Omzet
2.500.000 - 5.000.000
Overname
500.000 - 1.000.000