Profiel nr. 66009

Gecombineerde Audicien en Optiekwinkel in Kampen

14/03/2018 Geplaatst

Gevestigd in

Overijssel

Algemene informatie

Branche

Detailhandel Non-Food

Soort bedrijf

Opticien

Rechtsvorm

Eenmanszaak

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

0

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 250.000 - € 500.000

Indicatie overnamebedrag

€ 250.000 - € 500.000

Resultaat voor belasting

€ 0 - € 100.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Aangeboden wordt een gecombineerde Audicien en Optiekwinkel in Kampen. Zoals de naam al zegt is deze winkel een gecombineerde optiek- en horen winkel. En dat al van oudsher. Mocht er belangstelling zijn voor overname van één van beide categorieën, optiek dan wel horen, dan is dat zeker bespreekbaar. De eigenaren staan hier niet onwelwillend tegenover. Op dit moment komt het grootste gedeelte van de omzet via de horenafdeling. In 2002 hebben de huidige eigenaren het toenmalige bedrijf, waar zij beiden werkten, overgenomen. Na de verhuizing in 2010 naar de huidige locatie is de bedrijfsnaam gewijzigd. De winkel is momenteel gevestigd aan de rand van het centrum van Kampen, goed bereikbaar per auto en volop (betaald) parkeren in de directe omgeving. De huidige winkel wordt gerund door het ondernemersechtpaar, er is geen personeel in dienst. De omzet en zeker de winstgevendheid kan als zeer goed bestempeld worden. Daarnaast is er nog volop ruimte voor verdere groei in omzet.


Activiteiten van het bedrijf

Actief in zowel optiek als ook binnen de hoorbranche. Omzetverdeling is circa 1/3 optiek versus 2/3 horen. Een verkoop van alleen de horen winkel is goed bespreekbaar, optiek wordt dan separaat verkocht. De omzet en zeker de winstgevendheid kan als zeer goed bestempeld worden. Daarnaast is er nog volop ruimte voor verdere groei in omzet. De winkel verkeert in een uitstekende staat en beschikt, zeker op het gebied van audio, over de modernste apparatuur. Na overdracht kan er in principe gewoon doorgedraaid worden. De huidige eigenaren willen zich volledig terugtrekken uit het opticiens- en audiciensvak en een geheel andere invulling aan hun leven geven.


Onderscheidend vermogen

Deze gecombineerde winkel is de enige in Kampen welke geen onderdeel uitmaakt van een grote keten. Daarnaast is het de enige zelfstandige audicien in Kampen, de rest zijn allemaal grootwinkelbedrijven. Onderscheidend is dan ook de trouwe klandizie die in een grote straal rondom Kampen woont. Ook zijn er nog volop mogelijkheden voor verdere groei door verruiming openingstijden, klantbezoeken en spreekuren bij bijvoorbeeld centra voor ouderenzorg.


Overig

Naast de volledige inventaris en voorraad wordt ook het winkelpand met bovenwoning verkocht. In principe gaat de voorkeur uit naar volledige overname, van zowel winkel als onroerend goed, door één partij.


Afbeeldingen
Gecombineerde Audicien en Optiekwinkel in Kampen
Regio
Overijssel
Branche
Detailhandel Non-Food
Type
Te koop aangeboden
Omzet
250.000 - 500.000
Overname
250.000 - 500.000