30/07/2018 Geplaatst

Gevestigd in

Nederland

Algemene informatie

Branche

Agri-food

Soort bedrijf

Overig

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Nader te bepalen

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

5 - 10

Type koper

Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

Vertrouwelijk

Indicatie overnamebedrag

€ 1.000.000 - € 2.500.000

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

De onderneming (met momenteel 5 personen/tevens aandeelhouders) is gevestigd in Zuid-Nederland maar actief in geheel Europa en Canada. De onderneming is reeds diverse jaren actief op het gebied van het ontwikkelen van biobased concepten en technologieën en heeft een bewezen track-record.


Activiteiten van het bedrijf

Recentelijk heeft de onderneming een revolutionair en uiterst (kosten)efficiënt proces ontwikkeld voor de productie van bio-ethanol (te gebruiken als brandstof en, belangrijker, als grondstof voor de productie van ethyleen) waarbij biomassa (waaronder suikerbieten) als grondstof wordt ingezet. De succesvolle werking van het proces is inmiddels ruimschoots aangetoond d.m.v. een proeffabriek. Als apart onderdeel (spin off) van dit productieproces is het tevens mogelijk om, via het voorbehandelingsgedeelte van het proces, fermenteerbare suikers te produceren. Uiteraard is het gehele proces voorzien van de nodige patenten. Momenteel is er veel belangstelling van potentiële kopers (in Europa en Canada) voor de aanschaf van een fabriek waarin dit nieuwe productieproces wordt toegepast. Om dit productieproces op grote schaal te kunnen demonstreren aan potentiële kopers is het noodzakelijk een demofabriek op te zetten met een verwerkingscapaciteit van tenminste 3-10 ton suikerbieten / uur.


Overig

Met deze demofabriek is een investering (incl. werkkapitaal) gemoeid van ca. € 6 mln. De onderneming heeft reeds diverse toezeggingen van verschillende lokale en Europese (semi)overheidsinstellingen voor de financiering van ca. € 3,8 mln., zodat een kapitaalbehoefte overblijft van ca. € 2,2 mln. Deze resterende financieringsbehoefte van € 2,2 mln. (met een terugverdientermijn van ca. 3 jaar) dient uit de markt te worden aangetrokken tegen nader overeen te komen voorwaarden, waarbij een aandelenparticipatie tevens tot de mogelijkheden behoort. Bij serieuze interesse is er uiteraard een uitgebreid memorandum beschikbaar.


Biobased productie bio-ethanol/ethyleen
Regio
Nederland
Branche
Agri-food
Type
Te koop aangeboden
Omzet
Vertrouwelijk
Overname
1.000.000 - 2.500.000