Profiel nr. 65810

Dè allround bouwhandel van Zeeland en omstreken

30/07/2018 Geplaatst

Gevestigd in

Zeeland

Algemene informatie

Branche

Groothandel

Soort bedrijf

Groothandel in hout- en bouwmaterialen

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

5 - 10

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 2.500.000 - € 5.000.000

Indicatie overnamebedrag

€ 1.000.000 - € 2.500.000

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond
Het bedrijf is ruim 25 jaar geleden opgericht en was destijds voornamelijk gericht op de verkoop van bouwmaterialen. In de navolgende jaren heeft de onderneming zich steeds verder ontwikkeld door uitbreiding van haar assortiment, het verwerven van naamsbekendheid en uitbreiding van verkoopactiviteiten zoals verkoop van sierbestrating en het openen van een showroom (badkamers + keukens). Ook diverse webshops zijn inmiddels online.

Activiteiten van het bedrijf
De onderneming richt zich momenteel op de verkoop en handel van onder meer: hout, plaatmateriaal, bouwmaterialen, tuinmaterialen, gereedschap, vloer-en wandtegels, keukens en sanitair. Zowel in de showroom als online. Om dit allemaal te kunnen bewerkstelligen heeft de eigenaar 10 werknemers in dienst (waaronder 1 parttimer en 1 stagiaire). En is de onderneming aangesloten bij een bekende verkoopformule welke vestigingen heeft door heel Nederland.

Onderscheidend vermogen
Het klantenbestand bestaat uit circa 60% particuliere en 40% zakelijke klanten (voornamelijk ZZP'ers en kleine aannemingsbedrijven) . De onderneming heeft de afgelopen jaren een stabiele omzet tussen de 2,4 en in 2017 zelfs 3,1 mln en een prima brutomarge van circa 32%. De groeipotentie ligt bij de uitbreiding van activiteiten, het vergroten van het klantenbestand en met name het vergroten van verkoop via de webshops.

Overig
Bij verkoop van de activiteiten wordt in ieder geval uitgegaan van overname van voorraden, inventaris, vervoer, websites en domeinnamen, klantenbestand, personeel en goodwill. Eigenaar wil verkopen vanwege leeftijd. Er is geen opvolging aanwezig binnen familie of personeelsbestand. Eigenaar is bereid om nog een half jaar na overname mee te werken voor juiste overdracht.

Dè allround bouwhandel van Zeeland en omstreken
Regio
Zeeland
Branche
Groothandel
Type
Te koop aangeboden
Omzet
2.500.000 - 5.000.000
Overname
1.000.000 - 2.500.000