Profiel nr. 65631

Innovatief concept uitvaartkisten voor de Benelux

06/11/2017 Geplaatst

Gevestigd in

Noord-Brabant

Algemene informatie

Branche

Groothandel

Soort bedrijf

Handelsonderneming

Rechtsvorm

VOF

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

Vertrouwelijk

Indicatie overnamebedrag

€ 250.000 - € 500.000

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

Het betreft een uniek, zeer vernieuwend internationaal gepatenteerd kistconcept voor de uitvaartbranche. Na een intensieve ontwikkelingsperiode van 4 jaar is het concept gereed om in de markt gezet te worden. Het concept is gepatenteerd voor 20 jaar in de Benelux, Europa inclusief U.K., Verenigde Staten en Canada. Marktverkenning in zowel de uitvaartbranche als bij particulieren wijst uit dat dit innovatieve concept aansluit op veel wensen en behoeftes. Het kistconcept is een uniek antwoord op de snelgroeiende vraag van de consumenten en uitvaartprofessionals naar een milieuvriendelijke en personaliseerbare uitvaartkist tegen een competitieve prijs.


Onderscheidend vermogen

Door de demografische ontwikkeling zal het aantal uitvaarten in de komende 30 jaar in Nederland met 41% en in België met 23% toenemen. Het aantal uitvaartondernemers is in de laatste 5 jaar in de gehele Benelux fors toegenomen en de veranderende wetgeving aangaande CO2 uitstoot zal ook in de uitvaartbranche haar intrede doen. De marges van de reguliere kisten staan onder druk. Het unieke kistconcept heeft een passend antwoord op de veranderingen in de markt en biedt een dynamische overnemer excellente perspectieven het concept zeer succesvol te verkopen. Voor dit unieke product concept, biedt de onderneming de exclusieve distributierechten en marketing tools aan voor Nederland, België en Luxemburg. De commerciële activiteit kan uitgeoefend worden met een beperkte organisatiestructuur op de locatie naar keuze van de overnemer.

Meer informatie:


Overig

Op basis van een realistisch businessplan behaalt u in het derde jaar een omzet van € 1.000.000. De vraagprijs en overnamevoorwaarden, gebaseerd op een realistisch businessplan, zijn nader overeen te komen. Een ideale mogelijkheid voor een strategische koper, die zich wil onderscheiden van de concurrentie met een uniek concept. Een buitenkans voor een gemotiveerde ondernemer (MBI-er) met affiniteit voor vernieuwende producten, sales en marketing (met tenminste € 350.000 aan eigen financiële middelen)


Innovatief concept uitvaartkisten voor de Benelux
Regio
Noord-Brabant
Branche
Groothandel
Type
Te koop aangeboden
Omzet
Vertrouwelijk
Overname
250.000 - 500.000