31/07/2017 Geplaatst

Gevestigd in

Europa

Algemene informatie

Branche

Horeca en recreatie

Soort bedrijf

Café, discotheek, bar

Rechtsvorm

N.v.t.

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 100.000 - € 250.000

Indicatie overnamebedrag

€ 500.000 - € 1.000.000

Resultaat voor belasting

€ 0 - € 100.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

De onderneming is in 2000 overgenomen door de huidige eigenaar. De naam is toen gewijzigd in de huidige naam en de onderneming is verandert van een 'strandtent' in een trendy lounge Beachbar met sfeervolle inrichting en passende muziek. De onderneming ligt op een A locatie in de baai van Kos stad waar ca. 20 horecabedrijven aaneengesloten liggen. De mensen kunnen over het strand van de ene naar de andere locatie lopen. Feitelijk is de hele baai één strand zonder paden en/of weggetjes ertussen. Het pand heeft 2 verdiepingen t.w. begane grond met bar, keuken, toiletgroep, horecaruimte, terras en strand (ligbedden en parasols).

Het strand wordt gehuurd van de overheid met een vergunning voor 100 bedden. Het restaurant heeft een vergunning voor 200 stoelen. De verdieping is een horecaruimte die multifunctioneel is en in de zomer nagenoeg niet gebruikt wordt. De keuken is geschikt voor kleine gerechten (tapas (mezé), tosti's, hamburgers etc.) en minder voor echte restaurant maaltijden.


Activiteiten van het bedrijf

De onderneming kent 2 seizoenen t.w.

1. het zomerseizoen in de maanden mei t/m september. In deze periode is het een Beachbar - café - restaurant aan het strand gericht op jongeren die s'avonds in Barstreet (bekende horecastraat op Kos) hun vermaak hebben en overdag op het strand zijn. Er is een samenwerking met een bar in Barstreet waarbij personeel wordt uitgewisseld. Hierdoor komen veel jongeren tijdens hun vakantie naar deze beide locaties. Er ontstaat vaak een band/relatie.

2. het winterseizoen in de overige maanden waarbij de bar en het restaurant gebruikt worden door de lokale bevolking voor evenementen (o.a. bruiloft, verjaardag, receptie, condoleance etc.) en recent ook voor themafeesten gericht op gasten uit andere streken (Turkije, andere Griekse eilanden etc.) die voor een overnachting met een feest naar Kos komen. De overnachtingen worden door lokale hotels geregeld. In de zomerperiode worden ook thema activiteiten georganiseerd o.a. BBQ, Italiaanse avond etc.


Onderscheidend vermogen

Tussen de ca. 20 bars aan dit strand zijn zij de enige loungebar (andere uitstraling en doelgroep). De hele locatie (pand, activa en onderneming) zijn van dezelfde eigenaar. De andere locaties gaan in de winter dicht. Deze onderneming is het hele jaar beschikbaar.


Overig

Het heeft de voorkeur om het onroerend goed in de bedrijfsopvolging te betrekken.


Afbeeldingen
Beachbar - Café - Restaurant op A locatie
Regio
Europa
Branche
Horeca en recreatie
Type
Te koop aangeboden
Omzet
100.000 - 250.000
Overname
500.000 - 1.000.000