Groothandel/verhuurbedrijf in catering- eventmarkt

Benelux

Algemene informatie

Branche:
Groothandel

Rechtsvorm:
B.V.

Soort bedrijf:
Groothandel in algemene textiel

Transactievorm:
Aandelentransactie


Financiële informatie

Omzet indicatie:
500.000 - 1000.000

Resultaat voor belasting:
100.000 - 250.000

Indicatie overnamebedrag:
500.000 - 1000.000

Aantal medewerkers (in FTE):
5 - 10


Bedrijfshistorie / achtergrond
Info bedrijf Onderneming bestaat reeds enkele decennia en is nu ca. 15 jaar gespecialiseerd in de B2B verhuur van linnen ten behoeve van kleine- gespecialiseerde tot zeer grote evenementen.

Activiteiten van het bedrijf
Groothandel/Verhuurbedrijf in Catering- Eventmarkt ​De onderneming opereert in een niche in de Eventmarkt en heeft de gehele bedrijfsketen in eigen beheer. Van inkoop tot verkoop, productie tot en met logistiek, wasserij/strijkerij en onderhoud. Up to date machinepark met zelf ontwikkelde innovatieve werkmethodieken. Hierdoor werkt onderneming Low Cost en kan men haar afnemers in deze specialisatie op een zeer efficiënte wijze ontzorgen. Hiermee vervult het bedrijf een unieke rol in de markt en de concurrentie is zeer beperkt. Ondernemer blijft vernieuwen en heeft in voorjaar 2017 ook weer een innovatie geïntroduceerd: Dinersets, bestaande uit tafelrok, molton en tafelkleed. Geschikt voor iedere ronde tafel Ø 150 tot 200 cm. Afzet Men heeft in al deze jaren in Benelux een gezonde gespreide winstgevende klantenkring opgebouwd bij grote-solide Catering-/Event bedrijven, Cateraars en Organisatiebureaus. Hiermee is een goede basis gelegd voor een kansrijke toekomst.

Overig

Locatie: Centraal – in gehuurd pand- gevestigd in Zuid Nederland.

Omvang & Resultaten
even medewerkers naast de directeur die ca 50% meewerkt

Omzet
710.000 EBITDA 190.000 Deze resultaten zijn met actieve acquisitie zeker te verbeteren. De (genormaliseerde) Intrinsieke balanswaarde is ca € 750.000.

Reden bedrijfsoverdracht De ondernemer wil de onderneming overdragen wegens leeftijd en is, afhankelijk van wensen koper, bereid in een bepaalde rol, gedurende een bepaalde tijd actief te blijven + evt. te participeren middels een lening aan de koper. Aandelen transactie De transactiesom voor de aandelen is gesteld op € 950.000 Profiel kandidaat-koper: • Een strategische koper vanuit de verhuur- en/of catering branche of • MBI koper met goede Sales & Marketing skills en affiniteit met de branche.Reageer

Voor uitgebreide informatie over het reageren op een profiel, klik hier

U kunt gratis reageren op het door u gekozen profiel. Vul uw emailadres in. Stel uw vragen aan de (ver)koper of intermediair. Formuleer deze zo duidelijk mogelijk. Uw reactie wordt per e-mail doorgestuurd naar de (ver)koper of adviseur. De (ver)koper of adviseur neemt vervolgens contact met u op.


Postcode

Vul uw postcode en huisnummer in en uw adres wordt automatisch geladen.


E-mail

Vul de juiste gegevens in, zodat de profielplaatser contact met u op kan nemen.

Telefoon

Als we contact met u opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.

Mobiele Telefoon

Als we contact met u opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.Het wachtwoord moet minimaal 6 karakters lang zijn.