Innovatieve machinebouwer voor groente/fruitsector

Noord-Brabant

Algemene informatie

Branche:
Industrie

Rechtsvorm:
B.V.

Soort bedrijf:
Machine industrie

Transactievorm:
Aandelentransactie


Financiële informatie

Omzet indicatie:
2.500.000 - 5.000.000

Resultaat voor belasting:
Vertrouwelijk

Indicatie overnamebedrag:
2.500.000 - 5.000.000

Aantal medewerkers (in FTE):
5 - 10


Bedrijfshistorie / achtergrond
Betreft: De overname van een besloten vennootschap waarbij 100% van de aandelen betrokken zijn.
 
Reden verkoop: De ondernemer runt het bedrijf al bijna 20 jaar en is op een leeftijd gekomen waarbij hij het rustiger aan wil doen en tegelijkertijd versterking zoekt op het gebied van sales. De onderneming heeft de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in innovatie en ontwikkeling, het bedrijf is dan ook gebaat bij een meer proactieve benadering van de internationale markt. 

Activiteiten van het bedrijf
Profiel onderneming: De onderneming richt zich op de ontwikkeling en productie van machines voor de verwerking van groente- en fruitsoorten. Voor elke soort dan wel bewerkings- of verwerkingstechnieken zijn individuele machines ontwikkeld. Het bedrijf heeft een zeer sterke reputatie en kenmerkt zich dan ook door diverse grote klanten. 

Onderscheidend vermogen
USP’s:
- Zelf ontwikkelde machines en technieken (vastgelegd middels octrooien)
- Kennis van ontwikkeling is verankerd binnen organisatie
- Flexibel en ervaren personeelsbestand
- Gerenommeerd klantenbestand 

Financiële gegevens:
Jaar 2012 omzet € 1.600.000
Jaar 2013 omzet € 1.600.000
Jaar 2014 omzet € 700.000
Jaar 2015 omzet € 1.900.000
Jaar C2016 omzet € 3.000.000
Jaar P2017 omzet € 3.500.000

2014 was een jaar met veel ontwikkeling, geeft echter geen representatief beeld van de continue innovatie. Groei komt vanuit nieuwe klanten (mondiaal). Prognose is voorzichtig, door veel en grote aanvragen is het lastig te prognosticeren.


Overig
Werknemers: De onderneming heeft naast de DGA nog 10 medewerkers (8,4 fte) werkzaam. Waar de ondernemer zich graag bezighoudt met nieuwe aanvragen en ontwikkeling (samen met een van de tekenaars/constructeurs), worden alle overige werkzaamheden door het personeel uitgevoerd.
 
Locatie: Het bedrijf is gevestigd in het zuiden van Nederland. Het kantoorpand wordt gehuurd van verkoper. Daarnaast vindt de productie en assemblage plaats in huurpanden op 2 andere locaties (binnen straal van 10 kilometer van kantoorpand).
 
Opmerkingen: Voor de hand liggende kandidaat-kopers zijn strategische partijen die hun marktaandeel willen vergroten/verbreden dan wel een MBI-kandidaat met voldoende kennis van de markt alsmede voldoende commercieel vermogen. De DGA wil zich nog voor een aantal jaar verbinden ten behoeve van innovatie en ontwikkeling.
 
Overnameprijs: De vraagprijs voor 100% van de aandelen in de besloten vennootschap is gesteld op € 3.000.000. Hierbij wordt een eigen vermogen geleverd van € 520.000.

Reageer

U kunt gratis reageren op het door u gekozen profiel. Vul uw emailadres in. Heeft u een account? Log dan eerst in met uw e-mailadres! Heeft u geen account, dan kunt u de gevraagde velden invullen en wordt automatisch een account voor u aangemaakt. Stel uw vragen aan de (ver)koper of intermediair. Formuleer deze zo duidelijk mogelijk. Uw reactie wordt per e-mail doorgestuurd naar de (ver)koper of adviseur. De (ver)koper of adviseur neemt vervolgens contact met u op.


Postcode

Vul uw postcode en huisnummer in en uw adres wordt automatisch geladen.


E-mail

Vul de juiste gegevens in, zodat de profielplaatser contact met u op kan nemen.

Telefoon

Als we contact met u opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.

Mobiele Telefoon

Als we contact met u opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.