laatst bijgewerkt op: 23-06-2017

10% ROI (jaarbasis) haarserum (patent pending)

profiel nr. geplaatst branche soort bedrijf
63913 19-06-2017 Groothandel Handelsondernemingen
regio transactievorm aantal personeelsleden oppervlakte in m2
Europa Aandelentransactie minder dan 5 (of niet van toepassing) N.v.t.
omzet laatste boekjaar resultaat voor belasting overnameprijs rechtsvorm
Meer dan € 5.000.000 Vertrouwelijk n.o.t.k. B.V.
Omschrijving

Dr. Van Montfort heeft een haarserum uitgevonden dat zorgdraagt voor herstel van haargroei door pijnloze heractivering van haarwortels. Het product heeft de werknaam Repahair gekregen. Het product is op haar werking en effectiviteit inmiddels wetenschappelijk gevalideerd.

De ontwikkeling heeft zes jaar gevergd. Het product is het eerste deel van een productlijn (haarserum, shampoo, olie, supplement) voor haarherstel. Het product voldoet aan de eis van ‘nieuwigheid’ volgens het intellectuele eigendomsrecht en kan worden gepatenteerd. De octrooiaanvraag is in mei ingediend waarna bescherming aanvangt. Octrooiverlening duurt enige jaren.

Het product zal in Nederland bij een 1000-tal fysieke winkels verkrijgbaar worden (drogisterijen, apothekers, artsen, schoonheidsinstituten, kappers). Een eigen website en webshop is in ontwikkeling en zal voor 4-taalgebieden actief zijn.

Voor ca. 450 afzetpunten wordt de eerste productieorder begin juli verstrekt. Voor 4-taalgebieden (NL, D, F, E) zijn de juridische entiteiten inmiddels opgericht. Het omzetpotentieel voor deze hoofdtaal-gebieden wordt geschat 224 mln. Euro.

Naast de eigen activiteiten voor de 4-taalgebieden zal het product in verschillende landen en continenten worden gelicenseerd.

Het ontwikkeld product Repahair heeft alle kenmerken om de belangrijkste waardecreatie factoren in te vullen: omvangrijke markt, emotioneel behoeftige consument, hoge brutomarge, eenvoudige logistiek, snelle marktpenetratie mogelijk, uniciteit, tijdloos, hoge Customer Life Time Value. Het is het eerste product ter wereld dat zonder schadelijke en pijnlijke bijwerkingen haarzakjes reactiveert tot haargroei.

Voor onderhavige onderneming, actief met marktontwikkeling in West-Europa, waarvoor dit bedrijfsontwikkelplan is geschreven, wordt voor enkel de Nederlandse markt een netto omzet voorzien in 2018 van 4,5 mln. Euro met een EBITDA van 1,3 mln. Euro (28% v.d. omzet) waarbij in het 5e operationele jaar voor NL ca. 8 mln. met ca. 30% EBITDA wordt voorzien. Duitstalige landen, Frankrijk en Engelstalige landen zijn veelvouden hiervan.

Voor financiering van de eerste leveringen worden cumulatief preferente aandelen uitgegeven ten bedrage van 400.000 Euro en wordt ofwel gebruikt gemaakt van sellersfinance ofwel van Chain Supply Financing.
Gezocht wordt naar een of enkele investeerders die tegen een aantrekkelijke vergoeding van 10% de ondernemingsactiviteiten mee willen financiering. De minimale inbreng per investeerder is 100.000 Euro. De vorm van zekerheid is bespreekbaar. De exit zal ten laatste in het derde jaar plaatsvinden.

klik hier om te reageren op dit profiel


Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /home/2130405203/web/templates/partials/footer.php on line 29